• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İzmir 25 °C

A Capella Boğaziçi'nden sıra dışı konser

A Capella Boğaziçi'nden sıra dışı konser
Aliağa Belediyesi’nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Caz Günleri’nin dün akşamki konuğu ‘A Capella Boğaziçi’ topluluğu idi./ Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber /
‘A CAPELLA BOĞAZİÇİ’NDEN SIRADIŞI BİR KONSER
 
Aliağa Belediyesi’nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Caz Günleri’nin dün akşamki konuğu ‘A Capella Boğaziçi’ topluluğu idi.
 
Enstrüman kullanmaksızın ağız ve sairleri ile müzik yapan ‘A Capella Boğaziçi’ topluluğu Aliağa’da sıradışı bir konsere imza attı.
 
Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alan topluluk,  konser repertuarında caz standartları ve türkü düzenlemelerinden oluşan eserleri seslendirdi.
 
Canan Özgür (soprano), Ezgi Arslan (alto), Cesur Özdemir (beritan), Recep Gül (tenor) ve Ali Göktürk’ten (bas)  oluşan topluluk, romantik ve hareketli şarkılarla Aliağalı müzikseverlere keyifli saatler yaşattı.
 
4 DAKİKADA 21 ŞARKI
Konserin finalinde 1990’lara damgasını vuran 21 şarkıyı dört dakikaya sığdıran  ‘A Capella Boğaziçi’ topluluğu dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
 
Gecenin sonunda sahneye gelen Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, uluslararası festivallerde adını tüm dünyaya duyuran ‘A Capella Boğaziçi’ gibi önemli bir müzik topluluğunu Aliağa’da ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi. Topluluk üyelerini ayrı ayrı tebrik eden Özkurt,  genç sanatçılara teşekkür ederek, gecenin anısına Kyme Antik kentine ait sikkelerin tuğrasıyla işlenmiş cam tabak hediye etti.
 
GÜL: İSTANBUL’DA BİLE BİRÇOK KONSERDE BU KATILIMI ELDE EDEMİYORUZ
Konser sonrası topluluk adına yaptığı açıklamada; Aliağa’da sahne almaktan büyük keyif aldıklarını belirten Recep Gül, “Aliağa’da verdiğimiz konsere seyirci katılımını çok iyi bulduk. Hatta katılım beklediğimizin çok üzerindeydi. Caz konseri için çok ciddi bir katılım vardı. İstanbul’da bile birçok konserde bu katılımı elde edemiyoruz. Aliağa’da çok güzel bir sahne ve harika bir seyirci var. 2000 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi’ndeki korolarda şarkı söylüyorduk. O dönemde bir araya gelen bir grup arkadaşımızla bu işi yapmaya başladık. Bugüne kadar iki albüm çıkardık. Bir tanesi Kerem Görsev’in desteği ile diğerini ise Fazıl Say’ın desteği ile çıkardık. Şimdilerde biraz daha pop, türkü ve funk yapmayı istiyoruz. Çünkü A Capella Avrupa’da ve Amerika’da yaygın olan bir müzik ama biz kendi müziğimizi de dünyaya yaymak istiyoruz. A Capella ülkemizde de yavaş yavaş yayılmaya başlayan bir müzik oldu. Özellikle sosyal medyada büyük bir ilgi görmeye başladık” diyerek, kendilerini müzikseverler ile buluşturan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür etti.
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber     
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78