• BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • İzmir 15 °C

Aliağa Eğitim-Sen'den Suruç Açıklaması

Aliağa Eğitim-Sen'den Suruç Açıklaması
Tarık Demir / Aliağa / Eğitim-Sen Aliağa Şubesi, Şanlıurfa Suruç'ta basın açıklaması yaptıkları esnada canlı bomba tarafından gerçekleştirilen eylem sonucu hayatını kaybeden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 32 kişi için basın açıklama
EĞİTİM-SEN ALİAĞA SURUÇ İÇİN TOPLANDI
 
Tarık Demir / Aliağa
 
Eğitim-Sen Aliağa Şubesi, Şanlıurfa Suruç'ta basın açıklaması yaptıkları esnada canlı bomba tarafından gerçekleştirilen eylem sonucu hayatını kaybeden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 32 kişi için basın açıklamasında bulundu.
 
Kobani’ye yardım götürmek amacıyla Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek Şanlıurfa Suruç ilçesindeki belediyeye ait Amara Kültür Merkezi’nde toplanan SGDF üyeleri dün basın açıklaması yaptıkları sırada canlı bombanın hedefi olmuştu. Eğitim-Sen Aliağa Şubesi temsilcileri de bombanın patlamasıyla hayatını kaybeden 32 kişi için basın açıklamasında bulunarak ölenleri anmak adına ilçedeki Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi. Eğitim-Sen Aliağa Şubesi üyelerine, Emekli-Sen Aliağa Şubesi üyeleri, Genel-İş temsilcileri, Alevi Kültür Derneği üyeleri, Büro Emekçileri Sendikası temsilcileri, CHP, ÖDP ve HDP’li partililer ile vatandaşlar da alana gelerek destek verdi. Anma programı kapsamında yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Aliağa Şube Başkanı Mehtap Akyıldız okudu. 
 
“YAPILAN EYLEMLER VE ÇATIŞMALAR SAVAŞ ÇIKARMA PLANIDIR”
Basın açıklamasında; "Kobanili çocuklara umut olmak üzere yola çıkan yeniden inşa sürecine katkı sunmak isteyen 19’u İzmir’den olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gelen 330 SGDF’li gence yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz. Patlamanın üzerine Adıyaman'da meydana gelen çatışmada şehit haberinin gelmesi daha karanlık günlerin bizi beklediğinin habercisidir. Bir canımızın daha gitmesine tahammülümüz kalmadı. 5 Haziran tarihinden bu yana meydana gelen patlamalar, bölgeden gelen çatışma haberleri Ortadoğu'nun savaş çukuruna ülkemizi çekmek isteyenlerin planlarının birer parçasıdır. Biz Emek ve Demokrasi güçleri olarak ülkemizde ve Ortadoğu'da kalıcı barışın sağlanması için alanlarda olacağız” denildi.
 
Basın açıklamasının ardından Demokrasi Meydanı’nda 5 dakika oturma eylemi yapan grup, olaysız bir şekilde dağıldı. 
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber     
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78