• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İzmir 20 °C

Abim Geldi, Aliağa'ya Sığmadı

Abim Geldi, Aliağa'ya Sığmadı
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / 'Sahnekarlar Tiyatrosu'nun birbirinden ünlü oyuncuları, dünya prömiyeri geçen yıl Aliağa'da yapılan 'Abim Geldi' adlı oyununu, A
ABİM GELDİ, AÇIKHAVA TİYATROSU'NA SIĞMADI
 
'Sahnekarlar Tiyatrosu'nun birbirinden ünlü oyuncuları, dünya prömiyeri geçen yıl Aliağa'da yapılan 'Abim Geldi' adlı oyununu, Aliağalı tiyatro severler için bir kez daha sahneledi.
 
KAHKAHA DOLU BİR GECE
Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu'nda sahneye konulan oyuna, yoğun ilgi olması nedeniyle izdiham yaşandı. Aliağa Belediyesi'nin Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında; Aliağalı tiyatro severler ile yeniden buluşan 'Abim Geldi' adlı oyun, seyircisine bol kahkaha dolu bir gece yaşattı. Aliağa Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Volkan Severcan'ın da rol aldığı oyunda; Bekir Aksoy, Yeliz Şar, Melda Gür, Pelin Akil ve Seyhan Şaşko gibi birbirinden deneyimli oyuncular, üstün performanslarıyla geceye damga vurdu.
 
İZDİHAM YAŞANDI
'Sahnekarlar Tiyatrosu'nun iki perde halinde sahneye koyduğu oyunu izlemek için Açıkhava Tiyatrosu'na akın eden Aliağalı tiyatro severler, bilet alabilmek için gişenin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ancak biletlerin kısa sürede tükenmesi ve 1100 kişilik Açıkhava Tiyatrosu'nun tıklım tıklım dolması nedeniyle birçok tiyatro sever oyunu izleyemeden kapıdan geri dönmek zorunda kaldı. Bazı vatandaşlar her şeye rağmen oyunu izlemek isteyince görevliler Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın talimatıyla harekete geçti. Sahne önüne ilave plastik sandalyeler konuldu. Buna rağmen salon yetmeyince birçok vatandaş oyunu ayakta ve merdivenlere oturarak izledi. Açıkhava Tiyatrosu'nun giriş ve çıkışlarında adeta izdiham yaşandı.
 
YİNE TAM NOT ALDI
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar,  yardımcıları Mahmut Kayhan, Mehmedali Özkurt ve duayen oyuncu Atilla Arcan ile birlikte çok sayıda tiyatro severin izlediği oyunda; Melda Gür'ün Karadeniz şivesi ile yaptığı espriler, Bekir Aksoy'un yerinde doğaçlamaları, Pelin Akil'in cüretkâr oyunculuğu, Yeliz Şar'ın yüksek enerjisi, Seyhan Şaşko'nun sempatik tavırları ve Volkan Severcan'ın ustalığıyla sahnede bir kez daha devleşmesi salondakilere keyifli anlar yaşattı. Oyun esnasında seyirciden sık sık alkış alan oyuncular, Aliağalı tiyatro severlerden yine tam not aldı. Oyunda Yeşilçam filmlerine ait nostaljik müzikler geceye renk kattı. Oyunun finalinde bir zamanların ünlü şarkısı 'Ah nerede vah nerede' ile dans eden oyunculara seyirciler de alkışlarıyla tempo tutarak eşlik etti.
 
AYAKTA ALKIŞLANDI
Marc Comelettı'nın yazdığı, Bora Severcan'ın yönettiği 'Abim Geldi' adlı tiyatro oyunu ile unutulmaz bir gece yaşayan ve zamanın nasıl geçtiğini anlamayan tiyatro severler, oyunun sonunda oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı. Gecenin sonunda oyuncularla birlikte sahneye çıkarak seyircileri selamlayan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, "Bu gece keyifle izlediğimiz 'Abim Geldi' oyunu ilk gösterimini Aliağa'da yapmıştı. Yani 'Abim Geldi' Aliağa'da doğdu. Ramazan ayını dolu dolu geçiriyoruz. 14 aydır kültür sanat anlamında çok güzel işler yapıyoruz. Bunun mimarı da Volkan Severcan'dır. Biz Aliağa için hep enleri hayal ettik. En güzel kültür sanat şehri de Aliağa olacak. Çünkü en iyi tiyatro seyircisi Aliağa'da. Yapılan tüm etkinlikler Aliağalılar ile güzel. Aliağalılarla birlikte keyif dolu etkinlikler gerçekleştireceğiz" diyerek, Aliağa'nın kültür sanat alanında marka kent olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü söyledi. Sahnede oyuncuları ayrı ayrı tebrik eden Başkan Acar, oyunculara teşekkür ederek, gecenin anısına Kyme Antik kentine ait sikkelerin tuğrasıyla işlenmiş cam tabak takdim etti.
 
AYNI OYUNLA AYNI İLGİYİ GÖRDÜK
Oyun bitiminde gazetecilerin sorularını yanıtlayan ünlü oyuncu Pelin Akil, 'Abim Geldi' adlı oyunu Aliağa'da beşinci kez sergilediklerini belirterek, şunları söyledi: "Oyunumuzun dünya prömiyerini de Aliağa'da gerçekleştirmiştik. Temposu hiç düşmeyen güzel bir oyun oldu. Bundan önce Aliağa'da dört kez sahnelediğimiz oyunda da Aliağalıların yoğun bir ilgisiyle karşılaşmıştık. Bugün aynı oyunla aynı ilgiyi yine gördük. Açıkhava tiyatrosunda oturacak yer dahi kalmadı. Ayakta izleyenleri gördüm. Aliağalıların bize ve tiyatroya gösterdikleri ilgi bizi çok memnun etti."
 
MUHTEŞEM KOMEDİ
Tiyatro eleştirmenlerince sezonun en iyi komedisi olarak gösterilen oyunun senaryosu şöyle gelişiyor: 1970'lerde İstanbul'un cihangirsemtinde yaşayan Tansu isimli yakışıklı bir adam, birbirinden güzel üç hostes, aksi bir hizmetçi ve mülayim bir öğretmen. Tansu kurduğu muhteşem sistem sayesinde üç sevgilisini de rahatça idare edebilmektedir ancak her şey abisi gelene kadar.  
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber     
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78