• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İzmir 16 °C

Naci Taşdöğen Aliağa'da...

Naci Taşdöğen Aliağa'da...
Uzun yıllar ‘Emret Komutanım’ dizisinde ‘Ahmet Başçavuş’ tiplemesiyle seyircinin gönlüne taht kuran Naci Taşdöğen,
NACİ TAŞDÖĞEN: BAŞÇAVUŞ ROLÜ BENİMLE ÖZDEŞLEŞTİ
 
Uzun yıllar ‘Emret Komutanım’ dizisinde ‘Ahmet Başçavuş’ tiplemesiyle seyircinin gönlüne taht kuran Naci Taşdöğen, Aliağa Belediyesi’nin Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği söyleşiye konuşmacı olarak katıldı. Usta oyuncu Naci Taşdöğen, Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen söyleşide hayranlarıyla buluştu.
 
Sohbet havasında geçen söyleşide; Moderatör Atilla Arcan’ın sorularını samimiyetle yanıtlayan Naci Taşdöğen, “Başçavuş rolü benimle özdeşleşti. Bugün bile yolda yürürken askerler beni gördüklerinde hemen esas duruşa geçerek selam veriyorlar. Beni gerçekten asker zannediyorlar. Ancak bu durumdan hiç rahatsız olmadığım gibi büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum ” dedi.
 
GENELKURMAY BAŞKANLIĞI’NDAN BAŞARI BELGESİ
‘Emret Komutanım’ dizisinde oynadığı Astsubay rolünden dolayı Genel Kurmay Başkanlığı’ndan kendisine başarı belgesi verildiğini açıklayan Taşdöğen, şöyle konuştu: “Disipliniyle, üstlerine davranışlarıyla, askere yaklaşımıyla, bir Astsubayın nasıl olması gerektiğini tam olarak anlattığım için başarı belgesine layık görüldüm. Ayrıca yine bir grup Astsubay bir araya gelerek bana bir ödül verdi. Kariyerimde birçok kez ödül aldım, ancak şahsıma layık görülen en anlamlı ödüller bunlar oldu. Çünkü ben askerliği çok seviyorum, vatani görevimi yaptım, ama şu anda bile beni yeniden askere çağırsalar hiç düşünmeden koşarak giderim. Eğer oyuncu olmasaydım kesinlikle asker olurdum. Bu anlamda ‘Emret Komutanım’ dizisinde canlandırdığım karakter ile rol icabı da olsa bir nevi hayalimi de gerçekleştirmiş oldum”
 
ASTSUBAY KARAKTERİNİ HALKA SEVDİRMEK İSTEDİM.
Emret Komutanım dizisi için kendisinden çok sert ve disiplinli bir Astsubayı canlandırmasını istediklerinde bu talebe karşı çıktığını anlatan Taşdöğen, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bana rolü teklif edenlere Astsubaylar bir ordunun bel kemiğidir, bütün askerlerin babasıdır dedim. Oynadığım karakterin, disiplinli bir adam olmasını ama aynı zamanda da babacan bir adam olmasını istediğimi söyledim. Oynadığım Astsubay karakterini halka sevdirmek istedim. Bunu da başardım. Hatta Astsubaylığı o kadar iyi bir karakter olarak yansıtmışım ki topluma, bir gün yaşlı bir teyze beni yolumdan çevirerek, ‘Benim torunumun askerlik çağı geldi. Sen çok iyi bir askersin. Torunumu senin yanına gönderelim de senin yanında askerlik yapsın’ dedi."
 
NEFES’ FİLMİNDE OYNAYAMAMAK İÇİMDE UKDE OLARAK KALDI
Terör örgütü ile mücadele eden bir komando timinin öyküsünü konu alan ‘Nefes’ filmindeki başrolün Mete Horozoğlu’dan önce kendisine teklif edildiğini dile getiren Taşdöğen, şunları söyledi: “Sanat hayatım boyunca oynamadığım rol kalmadı diyebilirim. Ancak Mete Horozoğlu’nun başrolünü oynadığı Nefes filminde oynamayı da çok isterdim. Kaldı ki Mete’nin rolünü ilk olarak bana teklif etmişlerdi, fakat başka bir oyunun provalarında olduğum için rolü kabul edememiştim. İtiraf etmem gerekirse ‘Nefes’ filminde oynayamamak içimde ukde olarak kaldı. Sanat hayatım boyunca bir yüzbaşıyı veya binbaşıyı oynamayı hep istemişimdir.”
 
DİZİ Mİ TİYATRO MU?
Ahmet Başçavuş rolü yüzünden, oynamaktan çok büyük mutluluk duyduğu çeşitli tiyatro projelerini ertelemek zorunda kaldığını dile getiren Taşdöğen, ‘Dizimi, tiyatro mu?’ sorusuna şöyle yanıt verdi: “Dizi para içindir, sinema kariyer içindir ama tiyatro bir yaşam biçimidir. Dolayısıyla asla para gözetmem. Sahneye çıktığımda seyircinin alkışları ile karşılaşmak benim için trilyonlar değerindedir. Seyircinin alkışlarını hiçbir şeye değişmem.”
 
SESLENDİRME KONUSUNDA AMERİKA’DAN PATENTLİYİM.
Oyunculuğun yanı sıra seslendirme sanatçılığı gibi mesleğinin gerektirdiği her alanda çalıştığını sözlerine ekleyen Taşdöğen, “Tiyatro ve sinema hayatımın yanında dublajda yapıyorum. Dublajda herkesçe bilinen, dünyaca ünlü çizgi film kahramanı Donald Duck’ı seslendirdim. Donald Duck’ı seslendirme konusunda Amerika’dan patentliyim. Donald Duck’ı seslendirdiğim için Amerika’dan özel bir başarı belgesi de aldım. Hollywood’da oynayan sanatçılarının isimlerinin çakıldığı yerde Donald Duck’ın isminin altında seslendirmen olarak benim ismim yer alıyor. Bu benim için çok güzel bir duygu” diye konuştu
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78