• BIST 9461.31
  • Altın 2492.122
  • Dolar 32.5992
  • Euro 34.8003
  • İzmir 22 °C

Öykülerden Oyunlar Aliağa'da

Öykülerden Oyunlar Aliağa'da
Behzat Ç adlı televizyon dizisinin senaristi Emrah Serbes'in romanlarından yola çıkarak hazırlanan ‘Öykülerden Oyunlar’ adlı tiyatro oyunu Aliağa geliyor.
ALİAĞA’DA ‘ÖYKÜLERDEN OYUNLAR’ SAHNELENECEK
 
Behzat Ç adlı televizyon dizisinin senaristi Emrah Serbes'in romanlarından yola çıkarak hazırlanan ‘Öykülerden Oyunlar’ adlı tiyatro oyunu Aliağa geliyor.
 
Tiyatro ve sinema oyuncusu Savaş Başar’ın anısını yaşatmak için ‘Tiyatro Keyfi’nin yapımcılığını üstlendiği; ‘Öykülerden Oyunlar’ Aliağa Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Aliağa’da sahnelenecek.
 
Tayfun Dinçer’in yönettiği ‘Öykülerden Oyunlar’ın oyuncu kadrosunda Hakkı Ergök ve Kemal Başar gibi Devlet Tiyatrosu kökenli iki sanatçı yer alıyor.
 
Emrah Serbes’in  ‘Hikâyem Paramparça’ ve ‘Erken Kaybedenler’ isimli kitaplarındaki öykülerini tiyatro sahnesine uyarlayan Kemal Başar’ın insanların ilk gençlik yıllarını, baba oğul ve arkadaşlık ilişkilerini irdeleyen trajikomik oyun, erken kaybedenlerin paramparça hikâyelerini sahneye yansıtıyor.
 
1980’li yıllarda Türkiye’de ilk defa tek bir sandalyeyle dünya öykülerini sahneye taşıyan merhum sanatçı Savaş Başar’ı model alan eser,  onun buluşu olan formda, ancak günümüzün tiyatrosuna uygun olarak çağdaş bir yöntemle, sinema teknolojisinin olanakları da kullanılarak sahneleniyor. Daha çok televizyon yönetmenliğiyle tanınan Tayfun Dinçer’in rejisörlüğünü yaptığı eser,  tiyatro sahnelerinde nadiren rastlanan görsel efektleriyle dikkat çekiyor. Eserin ışık tasarımı ülkenin en iyileri arasında gösterilen,  özellikle de büyük prodüksiyonlar ve konserlere yaptığı tasarımlarla tanınan Yüksel Aymaz’a, orijinal müzikleri ise son dönemin parlayan bestecisi Orhan Enes Kuzu’ya ait.
 
Tiyatro severlerin sabırsızlıkla beklediği oyun, 22 Haziran Pazartesi günü Aliağa Açık Hava Tiyatrosu’nda Aliağalı seyircisiyle buluşacak. Oyunun 5 TL olarak belirlenen  biletleri ASEV gişelerinden ve biletix üzerinden temin edilebilecek. 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78