• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İzmir 14 °C

İzmir Caddesi Törenle Açıldı

İzmir Caddesi Törenle Açıldı
Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Aliağa, Avrupa standartlarında bir caddeye kavuştu. Aliağa halkına daha sağlıklı, daha yaşanabilir ve daha modern bir kent su
ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN FESTİVAL GİBİ AÇILIŞ TÖRENİ
 
Aliağa, Avrupa standartlarında bir caddeye kavuştu. Aliağa halkına daha sağlıklı, daha yaşanabilir ve daha modern bir kent sunmak amacı ile çalışmalarını aralıksız sürdüren Aliağa Belediyesi, alt ve üst yapısıyla topyekûn bir çalışma ile yeniden düzenleyerek modernize ettiği ‘İzmir Caddesi’nin açılışını görkemli bir törenle gerçekleştirdi.  
 
YOĞUN KATILIM
Sunuculuğunu radyo spikeri Yunus Yeşilöz’ün yaptığı açılış törenine; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka,  sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve belediye meclis üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
 
DAKİKALARCA ALKIŞLANDI
Açılış töreni öncesinde; İzmir Caddesi’nin eski halini, yenileme çalışmalarını ve bugün getirildiği noktayı anlatan sinevizyon gösterisi izlendi. Sinevizyon gösterisi törene katılan vatandaşlar tarafından dakikalarca alkışlandı.
 
 
BAŞKAN ACAR’A YOĞUN SEVGİ SELİ
Tören alanına ailesi ile birlikte gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, burada vatandaşların sevgi seliyle karşılandı. Kendisine gösterilen yoğun ilgiden dolayı vatandaşlara tek tek teşekkür eden Başkan Acar,  kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlerle de bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Acar’a çiçek takdim eden İzmir Caddesi esnafları da sözlü teşekkürün yetersiz olduğunu belirterek, caddenin muhtelif noktalarına  astıkları pankartlar ile şükranlarını iletti.
 
BAŞKAN ACAR’DAN GECEYE DAMGA VURAN KONUŞMA
Şölen havasında gerçekleşen açılış töreninde alkışlar eşliğinde kürsüye davet edilen Başkan Serkan Acar’ın yaptığı konuşma geceye damga vurdu. Seçim beyannamesinde verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini vurgulayan Başkan Acar, şunları söyledi: “Ben ve ekibim, Aliağa’mızın projelerini hazırlarken, şehrimizin mevcut fiziksel yapılarını, altyapı ve üstyapı eksiklerini; alışveriş, eğlence, spor, eğitim, ibadet, dinlenme, sanatsal ve kültürel mekanlarını ayrı ayrı inceleme ve değerlendirme fırsatımız oldu. Çıkan tabloda, şehir merkezimizin cazibe noktalarının, prestij caddelerinin, alışveriş caddelerinin daha önceden planlanmadığını, aşırı bir karmaşa oluştuğunu, dolayısı ile şehrimizde bir kimlik problemi olduğunu biliyorduk. Bugün burada açılışını yapacağımız İzmir Caddemizin, uzun bir yolculuktaki ilk adım olduğunu bizler biliyoruz. Bu cadde, bugün itibari ile bahsedeceğim hedefimizin en küçük parçası ama dev başlangıcı. Dolayısı ile lütfen söyleyeceklerimi, klasik bir belediye başkanı konuşması olarak, bir cadde açılışı konuşması olarak dinlemeyiniz. Çünkü bugün itibari ile hem caddemizdeki işletmecilerimizin hem belediyemizin hem de Aliağalıların çok hızlı bir şekilde yapması gerekenler var. Şöyle ki; Dünya'da alışveriş trendlerini belirleyen, sektörlerin yer seçtiği ve birden bire inanılmaz bir tüketim cenneti haline gelen alışveriş caddeleri, her ne kadar AVM'lerin içine sıkıştırılmaya çalışılsa da, hiçbir zaman kent hayatı içinde popülerliğinden ödün vermemektedir. Ünlü markaların yer seçtiği caddeler, vitrin mağazacılığı ile müşterilerine görsel şov yapan caddeler, kalabalıkların hemen hemen 24 saat kullandıkları caddeler, birkaç cadde ötesindeki ekonomik hayatı bile canlandırıyor. Belki bazıları için ütopik gelecek, belki bu konuşmam bugün için bir anlam ifade etmeyecek ama size dünyadan ve ülkemizden bazı örneklerle hedefimizi anlatmaya çalışacağım. Corso Vittorio - Milano, Gotgatan - Stockholm 5. Cadde - New York, Ginza Caddesi - Tokyo, Bond Caddesi - Londra, İstanbul İstiklal Caddesi, İstanbul Bağdat Caddesi, Ankara Kızılay. Buralar alışveriş caddeleri olarak, sosyal yaşam merkezleri olarak, şehirlerin isimleri ile anılan yerler. Yerli ve yabancı turistlerin alışveriş yaptıkları caddeler.
 
ACAR, “YENİ YAŞAM ALANLARI, PRESTİJ MERKEZLERİ ÇOK YAKINDA HİZMETİNİZDE” 
Değerli Aliağalılar; Sizlerden ricam şudur; bu türlü caddelerin bir an önce tanıtılması… Etrafımıza duyurulması için tüm konu komşumuzun bir kez de olsa caddemize gelmesini sağlayınız. Şehir dışından gelen misafirlerinizi akşam yürüyüşüne gönül rahatlığı ile buraya getiriniz. Sosyal medya üzerinden caddemizin fotoğrafları ile paylaşımlarda bulunarak caddemizin ve Aliağamızın tanıtımına katkıda bulununuz. Eğer; belediyesi, işletmecileri ve Aliağalılar bir olursa yaşadığımız bu şehrin önünde kimse duramayacaktır. Biz hemen çok yakında 2. prestij noktamız olan Kafeler Sokağı olarak bilinen ama Sanat Sokağı haline getireceğimiz caddemizi de açarak devam edeceğiz.2016 sonu itibari ile yeni belediye binamıza geçerek, eski belediye binamızı yıkacağız ve 2 katlı yer otoparkı ile, meydan projemizle bu caddelerimizi birbirleri ile entegre haline getireceğiz.
 
SERKAN ACAR, “YILMAYACAĞIZ, YIKILMAYACAĞIZ, ÇALMAYACAĞIZ, ÇALDIRMAYACAĞIZ”
Aynı konsept ile İstiklal Caddemizi de inşallah 2017 sonuna kadar Aliağamızın açık hava AVM'si haline getireceğiz. Evet; seçim öncesi, seçim şarkımızda bir ara nakarat vardı; hatırlar mısınız bilmiyorum? Bu bir hayal değil, bu bir rüya değil, bu bir masal değil diyorduk, ve arkasından ekliyorduk: “Biz bir ekibiz ekibimiz milletimiz” diye. Kitapçık elinizde. Bakınız, renginden, deseninden, konseptine varıncaya kadar, hepsi birebir aynı. Yani çakma ve göstermelik 3 boyutlu değil bunlar. Avcı Ramadan yakında, Ağapark yakında, yeni meydanımız yakında, köylerimizin, mahallelerimizin caddesi ile sokağı ile 2018 Martı'na kadar standart belediyecilik anlamında hiçbir sıkıntısı kalmayacak. Bunlar hayal değil, gerçekleşiyor. Bunlar rüya değil, yaşayacak ve hissedeceksiniz. Bunlar masal değil, dedikoduyu dinlemeyeceksiniz. Çünkü biz bir ekibiz, çünkü biz Aliağayız,  çünkü biz milletiz, ve buradan tüm Aliağa'ya haykırıyorum; Siyaset yapmayacağız, 16 saat hizmete devam edeceğiz, yılmayacağız, yıkılmayacağız, çalmayacağız, çaldırmayacağız, son söz olarak “az laf, çok iş…”
 
ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK!
Konuşmaların ardından Aliağa’ya prestij kazandıran ‘İzmir Caddesi’nin açılışını vatandaşlarla birlikte yapan Başkan Serkan Acar, ‘İzmir Caddesi’nin Aliağa halkına hayırlı olmasını diledi ve İlçe genelinde sürdürülen kentsel tasarım çalışmalarının devam edeceğinin sözünü verdi. 
 
FESTİVAL GİBİ AÇILIŞ…
Açılış töreni çerçevesinde Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) eğitmenlerinden oluşan orkestra eşliğinde mini bir konser veren Hande Ülker Şen, törene katılanlara müzik ziyafeti çekerken, yine ASEV’de eğitim gören hemen her yaştan öğrencilerin Ritim, Salsa, Tango ve Zeybek gösterileri de beğeniyle izlendi. Açılış  törenine katılan çocuklarda palyaçoların yüz boyama etkinlikleriyle neşelerine neşe kattılar. Tören sonunda yapılan havai fişek gösterisi ise geceye ayrı bir renk kattı.
 
'İZMİR CADDESİ’NDE HANGİ ÇALIŞMALAR YAPILDI?
Aliağa Belediyesi’nin prestij projeleri arasında yer alan ‘İzmir Caddesi’nde yapılan çalışmalar kapsamında ilk iş olarak cadde üzerinde bulunan alt yapı tamamen değiştirilerek, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları baştan aşağı yenilendi. Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, caddede yer alan binalar uyumlu renklere boyanarak bütünlük sağlandı. Elektrik hatlarının yer altına alınmasıyla görüntü kirliliğine neden olan direkler ortadan kaldırıldı. Son derece modern bir  aydınlatma  sistemi kurulan caddenin tabanına parlak yüzeyli granit ve mermerden oluşan taşlar döşendi. Minik bir dereyi anımsatan ve caddenin bir başından diğer başına kadar uzanan süs havuzları, müzikli ve ışıklı fıskiye sistemleri ile donatıldı. Caddede faaliyet gösteren esnafların reklam tabelaları tek tip hale getirildi. Oturma bankları, çiçek saksıları gibi kent mobilyaları ile baştan başa modernize edilen cadde kent estetiğine zenginlik kazandırdı. Aliağa’nın en prestijli caddelerinden biri haline getirilen  ‘İzmir Caddesi’  MOBESE sistemi ile de 7 gün 24 saat izlenmeye başlandı.
 
CADDE ESNAFI MEMNUN
Uzun yıllar bakımsız haliyle şehrin en işlek caddelerinden biri olan 'İzmir Caddesi’nde yenileme çalışmalarını tamamlayarak hizmete açan Aliağa Belediyesine teşekkür eden cadde esnafları adına konuşan Atilla Özkurt,  “İzmir caddesi çok uzun süredir bakımsızdı. Esnaf arkadaşlarımızın da maalesef ilgilenmediği bir caddeydi. Şu anda Aliağa Belediyemizin özverili çalışmalarıyla kazandırdığı modern görünüm ile Avrupa şehirlerinde ki caddeleri aratmayan bir cadde haline geldi. Biz İzmir Caddesi esnafları olarak çok memnunuz. Elbet bugüne kadar yapılması gereken hizmetti. Çok şükür Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’ın öncülüğünde on yıllardır beklenen hizmet gerçekleşti” diyerek, caddenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. 
  Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber /    
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78