• BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İzmir 20 °C

Başarılı öğrencilere burs...

Başarılı öğrencilere burs...
Özyeğin Üniversitesi maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere yönelik olarak yüzde 100 burs sağladığı yeni bir burs programı başlattı.
ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ MADDİ DESTEĞE İHTİYACI OLAN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE YÜZDE 100 BURS VERİYOR
 
Özyeğin Üniversitesi maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere yönelik olarak yüzde 100 burs sağladığı yeni bir burs programı başlattı.
 
Eğitimde fırsat eşitliği sağlamayı amaçlayan yeni burs programına, 2015 LYS sonucunda ilk 20.000 içerisinde yer almayı hedefleyen lise son sınıf öğrencileri başvurabilecek. Özyeğin Üniversitesi Burs Programı kapsamında, öğrenciler karşılıksız ve akademik başarıdan bağımsız olarak öğrenim ücretinden yüzde 100 muaf olacaklar, her yıl  9 ay süreyle aylık 1000 TL nakit destek alacaklar ve Üniversite kampüsü içerisinde bulunan yurtlardaki 4 kişilik odalarda ücretsiz konaklama olanağı elde edecekler.
 
5000’e yakın öğrencisinden yüzde 85’ine farklı seviyelerde burslarla öğrenim olanağı sağlayan Özyeğin Üniversitesi, bu burs programıyla başarılı olduğu halde maddi yetersizlikler nedeniyle dünya standartlarında eğitim olanaklarına erişemeyen öğrencilere imkân sağlamayı hedefliyor. Özyeğin Üniversitesi Rektörü Esra Gençtürk, yeni burs programının Özyeğin Üniversitesi’nin maddi yönden erişilebilir üniversite olma vizyonu çerçevesinde eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için başlatıldığını belirterek şunları söyledi. “Eğitimde fırsat eşitliğini çok önemsiyoruz. Kurulduğumuz ilk günden itibaren sağladığımız burslarla öğrencilerimize bu çerçevede pek çok olanak sunuyoruz. Örneğin, 2014-15 akademik yılında lisans öğrencilerinin yüzde 84,5’’i burslu öğrenim gördü. IB, ABITUR, MATURA diplomaları ve TÜBİTAK dereceleri ile burs seviyesini yükseltme olanağı sunuyoruz. Ayrıca, Spor Bursu, Akademik Başarı Bursları, Mezunlara doktora bursu fırsatı da sunuyoruz. Yeni burs programımız ise bu programa destek olan bağışçıların katkılarıyla yürütülecek.  Bu vesile le toplumsal sorumluluk bilinciyle, eğitime ve üniversitemize daimi destek veren bağışçılarımıza da teşekkürlerimizi sunarız.”
 
Yeni burs programına katılmak isteyen öğrenciler, 11 Haziran 2015 tarihine kadar www.ozuburs.com adresi üzerinden başvuruda bulunabilecekler. Program kapsamında, başvuru aşamasında belirtilen kriterleri sağlayan ve tüm değerlendirme aşamalarını başarıyla geçen öğrenciler, Özyeğin Üniversitesi Burs Programı bursiyeri olarak yükseköğrenimlerini, bağışcılar tarafından sağlanan kapsamlı yeni burs olanaklarından faydalanarak tamamlayacaklar. Proje kapsamında başvurusunu tamamlayıp, değerlendirmeye giren tüm öğrenciler, ÖSYM tarafından ilan edilecek resmi tercih takvimi sona ermeden önce Özyeğin Üniversitesi Burs Programı bursiyeri olmaya hak kazanıp kazanmadıklarını öğrenebilecek ve tercihlerine bu bilgi dâhilinde gönül rahatlığıyla yön verebilecekler.
 
Özyeğin Üniversitesi Burs Programı hakkında detaylı bilgi için: Özyeğin Üniversitesi
 
Burs Programı hakkında detaylı bilgi almak isteyenler : www.ozuburs.com sitesini  ziyaret edebilirler veya   0216 564 92 15 nolu telefondan bilgi alabilirler. 
 
ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA: Yaşamla iç içe, yenilikçi, yaratıcı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermek amacıyla Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından kurulan Özyeğin Üniversitesi, yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hâkim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin, uygulama becerisi olan, girişimci, çevresinde ve çalışacağı kurumlarda fark yaratacak bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Başarılı öğrencinin, şartları ne olursa olsun kaliteli eğitime ulaşabilmesi gerektiğine inanan Özyeğin Üniversitesi, 5 yılda öğrencilerine 200 milyon TL karşılıksız burs sağladı. 2013-2014 akademik yılında kayıtlı öğrencilerinin % 88’i burslu öğrenim gören üniversite, 5 fakülte ve 3 yüksekokul çatısı altında, toplam 23 lisans programıyla eğitim vermekte; Çekmeköy’de bulunan kampüsünde, toplam 280 bin metrekare alanda, öğrencilerini hayata hazırlamaktadır.  
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78