• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İzmir 22 °C

Foça'da STK'larla kahvaltı

Foça'da STK'larla kahvaltı
Saadet Partisi İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Bayram Sakartepe, Foça’da düzenlenen kahvaltıda sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.
SAADET PARTİSİ'NDEN  FOÇA’DA STK’LARLA KAHVALTI
 
Saadet Partisi İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Bayram Sakartepe, Foça’da düzenlenen kahvaltıda sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.
 
Kahvaltılı programa SP milletvekili adayları Yaşar Biçinci, Orhan Yıldırım, Arif Gemici, Fahretdin Saç, Menderes Bozkurt, Sedat Fidan, Vedat Kolukısa, Cenk Kılıç ile kadın adaylardan Suna Canıtez ve Nazile Şanal da katıldı. Burada katılımcılara konuşan Bayram Sakartepe, 7 Haziran günü Türkiye’nin tarihi seçimlerinden birini yaşayacağını söyledi. Sakartepe, "Bu seçim niye tarihi, niçin önemli? Bilindiği gibi yeni bir sivil anayasa yapılacak. Bütün partilerin de bu noktada ittifakı var. Yeni bir anayasa dediğiniz zaman ülkemizin en az 100 yıllık geleceğini planlayacak, yön verecek, hedef gösterecek bir anayasadan bahsediyoruz. Bu anlamda mutlaka Milli İttifak’ın bu dönemde meclise girip ülkenin geleceğinde, önümüzdeki 50 yılında, 100 yılında söz sahibi olması gerekiyor. Zaten bundan dolayı hukukçu anayasa profesörü bir genel başkanımız var. Milli İttifakımızın diğer ortağı BBP’nin de bu noktada azmi ve arzusu var." diye konuştu. 
 
Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi’nin oluşturduğu seçim ittifakını, tabanları aynı olan iki partinin kol kola girmesi olarak nitelendiren Bayram Sakartepe, bundan sonra hayırlı hizmetlere kol kola imza atacaklarını kaydetti. Hiçbir siyasi partide kendilerindeki şevk ve heyecanı göremediklerini savunan Sakartepe, “Ülkede ekonomi tıkanmış durumda, dış politika tıkanmış durumda. Etrafımızda dostumuz kalmadı. Siyaset ise kutuplaşma üzerinden rant devşirme siyaseti. Bakıyorsunuz bir iç güvenlik paketinin çıkartılmasında dahi ne büyük sıkıntılar çıktı. ‘Tunceli’ye sen gidersin ben gidemem’, ‘senin yüreğin yetiyorsa sen git görelim’ gibi polemiklerle aslında çocuklarımıza örnek göstereceğimiz siyaset kurumunun ne kadar yıpratıldığını üzülerek seyrediyoruz. Milli Görüş ne zaman mecliste olsa mutlaka bir nezaket getirmiştir. Kibarlık getirmiştir” ifadelerini kullandı. 
 
Saadet Partisi’nin proje partisi olduğunu vurgulayan milletvekili adayı Sakartepe, “Bizim yapacaklarımız var. Bizim söyleyecek sözümüz var. Bırakın onlar birbirleriyle uğraşsınlar. Biz gelince adil bir düzen uygulayacağız. Birinci prensibimiz, haklı olanı güçlü kılacağız. Haklı olan ne kadar zayıf olursa olsun, ne kadar çaresiz olursa olsun, ne kadar yalnız olursa olsun onun yanında olacağız, emrinde olacağız.  Çünkü adalet mülkün temelidir. Haklıyı güçlü kıldığımız an toplumda adalet duygusu tatmin olduğu zaman bütün toplumsal kamplaşmalar ve kutuplaşmalar biter. İkincisi adil bir gelir paylaşımı sağlayacağız. Son alarak ülkemiz çok ciddi bir toplumsal travma geçiriyor. Aile yapımızın altı dinamitlendi. Hiçbir tarafta huzur kalmadı. Bunun için biz önce ahlak ve maneviyat diyoruz. Biz iktidara geldiğimizde maddi kalkınma ile birlikte ahlaki kalkınmayı da sağlayacağız. Gelecek nesilleri sağlam, emin ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek zorundayız. Milli İttifak programı dışında hiç bir partinin programında maalesef önce ahlak ve maneviyat denecek bir model yok.” şeklinde konuştu. 
 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78