• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • İzmir 23 °C

19 Mayıs Aliağa'da Coşku İle Kutlandı

19 Mayıs Aliağa'da Coşku İle Kutlandı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. Yıl kutlamaları tüm yurt genelinde olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlandı / Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili
19 MAYIS ALİAĞA’DA COŞKU İLE KUTLANDI
 
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. Yıl kutlamaları tüm yurt genelinde olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.
 
Sabah saat 08.30’da Cumhuriyet Meydanında Aliağa İlçe Spor Müdürü Kemal Atik’in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törenler, Alp Oğuz Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen kutlama etkinlikleri ile devam etti.
 
Törene;  Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Garnizon Komutanı Bora Meriç, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse,  Aliağa İlçe Spor Müdürü Kemal Atik ve  sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, daire amirleri, siyasi partilerin yöneticileri  ile birlikte  çok sayıda vatandaş katıldı.
 
GÜRLEK: 19 MAYIS’I GURURLA KUTLUYORUZ
Alp Oğuz Anadolu Lisesi okulunda devam eden kutlama töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Alp Oğuz Anadolu Lisesi Müdürü Ali Gürlek yaptı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. yılını büyük bir heyecan ve büyük bir gururla kutladıklarını belirten Gürlek, şunları söyledi: Birinci Dünya Savaşı’nda yenik düşen Türk Milleti’nin Mondros Mütarekesiyle orduları terhis edilmiş, bütün silahlarına, enerji kaynaklarına ve limanlarına el konulmuş, başkenti ve dört bir yanı dönemin büyük devletlerince işgal edilmişti. Tabir caizse Türk Milleti’nin dişlerini sökmüş, gözlerini kör etmiş, kolları ve ayakları kesilmişti. Ama kalbindeki iman dolu serhatine dokunamamıştır. İşte 19 Mayıs böyle bir ortamda Mustafa Kemal’in özgürlük ateşini Samsun’da yaktığı gündür. 19 Mayıs 1919’da özgürlük bayrağı tekrar açılmış, düşman vatan topraklarını terk etmek zorunda kalmıştır. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti küllerinden doğmuştur. Cumhuriyetin bekçileri olsunlar diye, 19 Mayıs gençlerin bayramı ilan edilmiştir”
 
Gürlek’in konuşmasının ardından, Alp Oğuz Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahnelediği zeybek, jimnastik, step, halk oyunları, ay yıldızlı tablo gösterileri ve okudukları 19 Mayıs şiirleri izleyenlerden büyük alkış aldı. Program, müzik dinletisinin ardından öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı ile son buldu.
 
19 MAYIS KUTLAMALARI LEVENT YÜKSEL KONSERİ İLE DEVAM EDECEK
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. Yıl kutlamaları kapsamındaki etkinlikler Aliağa’da muhteşem bir konserle devam edecek. Aliağa Belediyesi 19 Mayıs kutlamaları çerçevesinde, Türkiye’nin güçlü seslerinde ünlü pop sanatçısı Levent Yüksel’i Aliağalılar ile buluşturacak. Saatler 21.30’u gösterdiğinde Cumhuriyet Meydanında sahne alacak olan Levent Yüksel, söyleyeceği bir birinden güzel şarkılarıyla Aliağalılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak.
 Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber /
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78