• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 27 °C

Aliağa'da YANLIŞ alarm

Aliağa'da YANLIŞ alarm
İzmir'in denize kıyısı olan ilçelerinden Aliağa’da sahil turuncu renge boyandı. Aliağa’da deniz yüzeyinde ki renk değişimini gören vatandaşlar paniğe kapıldı / Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/
ALİAĞA’DA YANLIŞ ALARM
 
İzmir'in denize kıyısı olan ilçelerinden Aliağa’da sahil turuncu renge boyandı. Aliağa’da deniz yüzeyinde ki renk değişimini gören vatandaşlar paniğe kapıldı. Sahil boyunca görünen turuncu tabakanın, ‘kimyasal kirlilik’ olabileceğinden şüphelenen Aliağalı vatandaşlar, Belediye, Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığını ihbar yağmuruna tuttu.
 
Endişelerini ilgili kurumlara bildiren vatandaşların uyarısı üzerine S.S. Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi  ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Aliağa İlçe Müdürlüğü harekete geçti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli uzmanlar sahilin muhtelif noktalarında incelemelerde bulundu. Yapılan inceleme de deniz yüzeyini turuncu renge boyayan salgının red tide (kırmızı gelgit) olduğu belirlendi. Söz konusu durumun denizde yaşayan bazı canlıların ilkbahar ve yaz aylarında meydana gelen salgılarından kaynaklandığı belirtildi.
 
DEMİR: KİRLİLİĞİN DEĞİL, DENİZ TEMİZLİĞİNİN GÖSTERGESİ
Vatandaşların endişelenmesine sebep olan turuncu tabakanın kirlilik olmadığını açıklayan Aliağalı Su Ürünleri Mühendisi Mehmet Reşat Demir, “Vatandaşlarımızın haklı olarak şaşkınlıkla karşıladığı bu görüntü kirliliğin değil, aksine deniz temizliğinin ve su ürünleri canlılarının çoğalmasının göstergesidir” dedi.
 
Vatandaşa paniğe kapılmayın çağrısında bulunarak, bu konuda endişe duymamalarını isteyen Mehmet Reşat Demir, “Karşılaştığımız bu durum karşısında vatandaşlarımız haklı olarak endişe duyabiliyorlar. Ancak bugün ilçemiz sahillerinde karşılaştığımız görüntü kirlilik değildir. Turuncu renginde deniz yüzeyini kaplayan salgılar deniz canlılarına ait yumurtaların kıyıya vurmasıdır. Elbet Aliağa’nın bir sanayi şehri olması düşüncesiyle su ürünleri canlılarının bu derecede üretim yapması genelde beklenmeyebilir. Bu son derece yanlış bir düşüncedir. Özellikle arıtma tesisimizin hizmete girmesinin ardından son yıllarda Aliağa’nın iç körfezi birçok turizm kentini aratmayacak nitelikte temizliğe ulaşmıştır. Aliağa mavi bayrağa bile çok rahat bir şekilde aday gösterilebilir. Ayrıca yine son yıllarda bölgemizde su ürünleri canlılarında da çoğalmalar gözlemlenmektedir. Bu anlamda vatandaşlarımız Aliağa’da avlanan balıkları güvenle tüketebilir ve gönül rahatlığıyla denize girebilir” diye konuştu.         Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber     
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78