• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İzmir 22 °C

Urla Enginar Festivali

Urla Enginar Festivali
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / 1. Urla Enginar Festivali Komitesi tarafından yapılan açıklamada, yurt içi ve yurtdışından katılımcılar ile her sene geleneksel
EGE’NİN LEZZETİ FESTİVAL TADINDA
 
Ege’nin lezzeti festivale konu oluyor. İzmir’in en eşsiz kasabalarından Urla’nın zenginliğini yansıtan enginar, festivalle tanıtılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü ile Urla’ya gönül verenler tarafından düzenlenen 1. Urla Enginar Festivali 2 – 3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.  
 
1. Urla Enginar Festivali Komitesi tarafından yapılan açıklamada, yurt içi ve yurtdışından katılımcılar ile her sene gelenekselleşmesi hedeflenen festivalin ilkini yaşamanın gururunu duyduklarını belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:
“Festival boyunca enginar yetiştiriciliği, enginar yemekleri ile ilgili sergiler, paneller, atölyeler ve yarışmalar yapılacak.  Urla’nın mutfak zenginliğinin öne çıkarılması amacı ile yöreye özgü enginarlı yemek tarifleri, Türk ve yabancı şefler ile atölye çalışmaları ve tadım etkinlikleri gerçekleştirilecek. Nesiller boyu her daim farklı şekillerde sofralarımızda yer alan, sağlık açısından sayısız faydaları olan, Urla ve yarımada bölgesinde yetiştirilip tıbbi amaçlı da kullanılan enginar sebzesini tanıtmak ve bu ürüne sahip çıkmayı amaçlıyoruz. 1. Urla Enginar Festivali’ne doğasever, lezzetten keyif alan, Urla’da farklı iki gün yaşamak isteyen herkesi davet ediyoruz.” 
 Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber     
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78