• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İzmir 23 °C

Aliağa'ya 2. kez Abim Geldi

Aliağa'ya 2. kez Abim Geldi
Aliağa Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü bir birinden ünlü oyuncuların sahne aldığı 'Abim Geldi' adlı oyunu ile taçlandırdı.
ALİAĞA'YA 2. KEZ 'ABİM GELDİ'
 
ALİAĞA'DA 27 MART DÜNYA TİYATRO GÜNÜ 'ABİM GELDİ' OYUNU İLE TAÇLANDIRILDI
 
ALİAĞA'DA 'ABİM GELDİ' OYUNU İLE KAHKAHA TUFANI
 
Aliağa Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü bir birinden ünlü oyuncuların sahne aldığı 'Abim Geldi' adlı oyunu ile taçlandırdı.
 
Aliağa Belediyesi,  Kültür ve Sanat faaliyetleri kapsamında; Yönetmenliğini Bora Severcan'nın yaptığı ve kadrosunda Bekir Aksoy, Melda Gür, Volkan Severcan, Pelin Akil, Yeliz Şar, Seyhan Şaşko gibi sevilen ünlü oyuncuların yer aldığı 'Abim Geldi' adlı 2 perdelik komedi oyununu 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nün de Aliağalı tiyatro severlerle buluşturdu. 
 
ULUSLARARASI DÜNYA TİYATRO BİLDİRİSİ OKUNDU
Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezinde sahnelenen oyun öncesinde, dünyanın her yerinde uygulanan gelenek değişmedi. Dünya genelinde 27 Mart tarihinde sergilenen tüm tiyatro oyunlarında olduğu gibi Aliağa'da sahneye konulan 'Abim Geldi' adlı tiyatro oyunu öncesinde de uluslararası 2015 dünya tiyatro bildirisi okundu.
 
Ünlü oyuncu Volkan Severcan tarafından okunan bildiride tiyatronun insan yaşamındaki önemine vurgu yapıldı. Dünya tiyatro bildirisini her yıl farklı bir ülkeden farklı bir sanatçının hazırladığını belirten Severcan, bu yıl ki bildiriyi Polonyalı yönetmen Krzysztof Warlikowski'nin kaleme aldığını belirterek şu ifadeleri aktardı: "Tiyatronun gerçek ustalarını bulmanın en kolay yolu onları sahnenin çok uzaklarında aramaktır. Genelde öyleleri tiyatronun gelenek kalıbı sürdüren ve klişe kopyalayan bir makine gibi kullanılmasıyla ilgilenmezler hiç. Onlar atan nabzın peşindedirler; gösteri salonlarının ve şu ya da bu dünyayı kopyalama derdindeki insan yığınlarının açığından geçmeye yatkın canlı akımları ararlar. Biz seyircilerle tartışmaya ve yüzeyin altında kabaran duygulara odaklanmış dünyalar yaratacak yerde, mevcudu kopyalama yoluna gidiyoruz. Oysa gizli coşkuları tiyatro kadar başarıyla dışa vuran başka bir şey yoktur."
 
TİYATRO SEVERLER KEYİFLİ BİR GECE YAŞADI
27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde sahneye konulması nedeniyle ayrı bir anlam kazanan 'Abim Geldi' adlı oyun Aliağa'da büyük ilgi gördü. Salonda yer bulamayan seyircilerin bir kısmı oyunu ayakta takip etti. Salonu dolduran tiyatro severlere keyifli bir gece yaşatan oyunun her dakikası kahkaha ile izlendi. Usta oyuncuların mükemmel sahne performansı ise oyunun sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı. Oyunun bitiminde sahneye gelen Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt oyuncuları kutladı ve çiçek takdim etti. Seyircisini 1970'lerde ünlü sanatçı Füsun Önal'ın seslendirdiği 'Ah nerede vah nerede' şarkısı eşliğinde selamlayan oyuncular, kendilerine takdim edilen çiçekleri de; "Bu çiçekleri bizlerden çok sizler hak ediyorsunuz" diyerek sahneden seyircilerine fırlattı. 
 
 
1970'lerde İstanbul'un Cihangir semtinde yaşayan Tansu isimli yakışıklı bir adamın çapkınlık hikayesini konu alan oyunun başrol oyuncusu Bekir Aksoy, oyun sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bilindiği üzere 'Abim Geldi' oyununun dünya prömiyerini Aliağa'da gerçekleştirmiştik. Oyunun provalarını da Aliağa'da, Aliağa Belediyesi'nin destekleriyle yapmıştık. Bu anlamda 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü gibi çok özel bir günde yeniden Aliağa'da, Aliağalı tiyatro severlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduk. Öte yandan 27 Mart Dünya Tiyatro Günü gerçekten tüm tiyatrocular için çok önemlidir,  büyük bir anlam taşır ve insanı insana insanla insanca anlatma sanatı olan tiyatroyu yapmakta izlemekte dünyanın en keyifli işlerinden biridir"
 
 
KUTU:
 
DÜNYA PRÖMİYERİ ALİAĞA'DA GERÇEKLEŞMİŞTİ
Marc Comelletti'nin yazdığı Bora Severcan'ın yönettiği "Abim Geldi" adlı tiyatro oyununun
dünya prömiyeri Aliağa'da gerçekleştirilmişti. Aliağa'da üç gün boyunca gösterimde kalan 'Abim Geldi' adlı oyun Aliağalı tiyatro severler tarafından yoğun ilgi görmüş ve kapalı gişe oynamıştı. Dünya prömiyerini Aliağa'da yaptıktan sonra Türkiye'nin birçok şehrinde sergilenen oyun, tiyatro eleştirmenlerinden her seferinde tam not aldığı gibi, sahnelendiği her yerde de tiyatro severlerden de büyük ilgi gördü.
 
Oyunun konusu: 1970'lerde İstanbul'un Cihangir semtinde yaşayan Tansu isimli yakışıklı bir adam, birbirinden güzel üç hostes, aksi bir hizmetçi ve mülayim bir öğretmendir. Tansu kurduğu muhteşem sistem sayesinde üç sevgilisini de rahatça idare edebilmektedir. Ancak… Her şey Abisi gelene kadar.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78