• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 23 °C

Aliağa'da önce tarama, sonra eğitim...

Aliağa'da önce tarama, sonra eğitim...
Aliağa Belediyesi çalışanları önce sağlık taramasından geçti, ardından iş sağlığı ve güvenliği eğitimi aldı.
ALİAĞA BELEDİYESİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLEREK SAĞLIK TARAMASI YAPILDI
 
Aliağa Belediyesi çalışanları önce sağlık taramasından geçti, ardından iş sağlığı ve güvenliği eğitimi aldı.
Aliağa Belediyesi personeli, 6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanununun “Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik” gereğince düzenlenen iş sağlığı ve güvenliği eğitiminden geçti. 
 
400 PERSONELE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Dönüşümlü olarak,  dört yüz personelin katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimler; İş Güvenlik uzmanı Sait Akşan ve Acil Travma ve Resüsitasyon Uzmanı Doktor Emre Kandemir tarafından verildi.
 
 İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi amacıyla düzenlenen eğitim programında;  iş güvenliğinin önemi, iş yaşamında dikkat edilmesi gereken konular, yaşanmış kaza örnekleri, iş kazalarına karşı alınması gereken tedbirler, iş kazalarından korunma yöntemleri ve iş yerindeki hijyen kurallarına kadar birçok konu ele alındı. 
 
Eğitim programının iş ve işçi sağlığı bölümünde; ilk yardımın önemine, iş kazalarına ve meslek hastalıklarına vurgu yapıldı. Sinevizyon eşliğinde yapılan sunumda; başta meslek hastalıkları, iş ve işçi sağlığı olmak üzere ilk yardımın tanımı, temel uygulamaları, kurtarma silsileleri ve hastaya müdahale sırasında dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı. İş yerinde sağlık ve iyilik halini bozan kimyasal, fiziksel ve biyolojik etkenler ve alınması elzem olan tedbirler aktarıldı. Hijyen için mutlak uyulması gereken kurallara dikkat çekildi. Elektrik çarpması gibi olası iş kazaları sonrasında ilk yapılması gerekenler vurgulandı. Ofis yaşamında insan sağlığı açısından önem arz eden çalışma düzeni ve  doğru oturma pozisyonları uygulamalı olarak gösterildi. 
 
AKŞAN: BANA BİR ŞEY OLMAZ ANLAYIŞINDAN VAZGEÇİLMELİ
Eğitim programı sonrası yaptığı açıklamada; Türkiye’de birçok iş kazasının ‘bana bir şey olmaz’ anlayışından kaynaklandığını ifade eden İş Güvenliği Uzmanı Sait Akşan, “İş güvenliği konusunda öncelikle ‘bana bir şey olmaz’ anlayışından vazgeçilmeli. İş kazalarının minimum seviyeye düşürülmesi için burada 4 günde 400 kişiye iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitimler verdik. Eğitimlerin hemen sonrasında personelin sağlık taramalarını gerçekleştirdik. Geniş kapsamlı bir şekilde verdiğimiz eğitimlerde çalışma düzeni, risk faktörleri, iş kazaları, iş kazalarından korunma yöntemleri, meslek hastalıkları, hastalıkların oluşumunda fiziksel ve kimyasal etmenleri dile getirdik” dedi. 
 
EĞİTİMLER TEORİK VE UYGULAMALARI OLARAK VERİLDİ
Eğitimlerin tamamını teorik olarak vermediklerini, mesleklerine göre  iş yerlerinde de  uygulamalı eğitimler gerçekleştirdiklerini belirten Akşan, şunları söyledi: “Eğitimlerin bir bölümünü personelin çalıştıkları ortamlarda iş başı eğitimi şeklinde verdik. Çünkü herkesin çalışma ortamı çok farklı. Bir çalışan için geçerli olan eğitim bir başka çalışan için çok önem arz etmiyor. Özellikle temizlik çalışanlarına, çalışma koşullarıyla, çalışma şartlarıyla ilgili verdiğimiz eğitim ile ofis çalışanlarına verdiğimiz birbirinden farklı eğitimlerdir.”
 
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği yasasının henüz 1 yıllık bir yasa olduğunu sözlerine ekleyen Akşan, ”Geçen yıla oranla ülke genelinde iş kazalarında bir azalma var ve bu her geçen gün daha da iyiye doğru gidiyor. Bu yasa ile uzun vadede iş kazaların çok belirgin bir şekilde azalacağına inanıyorum” diye konuştu 
 
PERSONELE SAĞLIK TARAMASI
Eğitim programı çerçevesinde; Yönetim Akademisi Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından gerçekleştirilen sağlık taramasında, belediye personeline Akciğer filmi, işitme testi, solunum testi ve kan testi muayenesi yapıldı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78