• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İzmir 25 °C

Mahkumlardan mezarlık temizliği

Mahkumlardan mezarlık temizliği
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili Haberleri
MAHKÛMLARDAN MEZARLIK TEMİZLİĞİ 
 
Ekonomik sıkıntı çeken mahkûmlara destek olmak amacıyla Adalet Bakanlığı Açık Ceza İnfaz Kurumu İş yurdu Müdürlüğü tarafından yürütülen proje İzmir'in Aliağa İlçesinde de uygulanıyor.
 
Hapis cezalarını, Aliağa'nın Şakran mahallesinde bulunan  'Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde çeken hükümlüler,   Adalet Bakanlığı Açık Ceza İnfaz Kurumu İş yurdu Müdürlüğü'nün çeşitli kamu kurumlarıyla imzaladığı protokol kapsamında; çevre düzenleme ve temizlik işlerinde çalıştırılıyor.
Hükümlüler bu kapsamda,  projeye destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Belediyesi tarafından kendilerine sağlanan günübirlik işlerde çalıştırılıyor.
 
Daha önce Aliağa'nın muhtelif bölgelerinde yol, park gibi benzeri kamu alanlarının temizlik işlerinde çalıştırılan hükümlüler,  geçtiğimiz Pazartesi günü de Aliağa İlçe Kabristanlığında çevre düzenleme, temizlik, bakım, onarım ve peyzaj çalışması yaptı.
 
İlçe kabristanlığında gerçekleştirilen çevre düzenleme ve temizlik çalışmasına katılan 30 hükümlü  tarafından; kabristanlıkta görsel kirlilik oluşturan çöp, poşet ve benzeri atıkları temizlendi, çevre yabani otlardan arındırıldı, ağaç ve bitkilerin budama ve bakım işlemleri yapıldı  ve  kabristanı çevreleyen duvarlar ile birlikte demir parmaklılarda boyandı.
 
Üstlendikleri görevi layıkıyla yerine getiren hükümlülerin özverili çalışmalarına vatandaşlardan da olumlu tepkiler geldiği belirtti. Proje kapsamında çalıştırılan hükümlülerin bu sayede motive oldukları, hayata uyumlarının kolaylaştığı ve boş oturmak yerine çalışıp para kazanmaktan dolayı mutlu oldukları bildirildi.     Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri  
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78