• BIST 9598.19
  • Altın 2481.465
  • Dolar 32.4834
  • Euro 34.5913
  • İzmir 26 °C

GEMİSANDER'den 18 Mart Mesajı

GEMİSANDER'den 18 Mart Mesajı
Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek,
GEMİSANDER’DEN 18 MART MESAJI 
 
Türkiye Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
 
Başkan Adem Şimşek, 18 Mart 1915 tarihinde kazanılan Çanakkale Zaferi’nin tarihe altın harflerle yazılan bir destan olduğunu belirtti. 
 
Tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen var olma mücadelesi olan Çanakkale Savaşının sadece Türk tarihinin değil, dünya tarihinin de dönüm noktalarından biri olduğunu ifade eden Başkan Şimşek, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Çanakkale Savaşı Türk İslam coğrafyasına itilaf devletleri tarafından yapılan bir haçlı çıkarmasıdır. Dolayısıyla Çanakkale Savaşı yedi düvelin vatanımıza karşı birleşmesidir. Ancak modern silahlarla donanımlı ve cihanın en güçlü ordularıyla vatanımıza saldıran itilaf devletlerinin hesaba katmadıkları tek bir şey vardır. Başta İngilizler olmak üzere boğazları zorlayarak geçebileceklerine inanan düşman kuvvetleri, yüce Türk milletinin bitmek tükenmek bilmeyen mücadele azmini,  cesaretini ve engin vatan sevgisini hesap edememiştir.18 Mart 1915 günü;  dünyanın en güçlü ordularına karşı yokluk içinde ve yiyecek bir lokma ekmek dahi bulamadan kahramanca omuz omuza savaşan milletimizin, gerek askeri,  gerekse ekonomi noktasında kıyas dahi edilemeyecek seviyede fazla olan itilaf devletlerine karşı tek ruh, tek yumruk ve tek beden olduğu bir gündür. Vatanı savunmak için Çanakkale’ye yurdun hemen her bir noktasından gelen Türk’ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Arap'ı, Sünni'si  Alevi'si düşmana karşı birlik ve beraberlik içinde mücadele etmiştir.‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergileyen o eşsiz mücadele bizlerin bugünde birlik içinde olduğumuz taktirde başaramayacağımız hiçbir şeyin olmadığının göstergesidir. Çanakkale Zaferi Haçlı ordularına karşı verilmiş büyük bir mücadelenin, emsalsiz bir direnişin destanıdır. Çanakkale savunması dünya tarihine büyük bir zafer olarak yazılmıştır. Bu anlamda aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz şükran ve saygıyla bir kez daha anıyoruz" 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78