• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 17 °C

Aliağa'da eğlenceli günler...

Aliağa'da eğlenceli günler...
9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri'nin ev sahiplerinden Aliağa'da, kukla gösterimlerinin yanı sıra açılan kukla yapım atölyeleri Aliağalı miniklerin akınına uğruyor.
ALİAĞA'DA KUKLA ATÖLYELERİ MİNİKLERİN NEŞESİ OLDU
 
'9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri'nin ev sahiplerinden Aliağa'da,kukla gösterimlerinin yanı sıra açılan kukla yapım atölyeleri Aliağalı miniklerin akınına uğruyor.
 
18 Mart Çarşamba gününe kadar saat 11.00 ile 16.00 saatleri arasında Aliağa Belediyesi Sanat Evi'nde (ASEV) 'Küçük Dostum' adı altında eğitim faaliyetini sürdürecek olan kukla yapım atölyeleri
miniklerin eğlence kaynağı oluyor.
 
30'a dakikadan günlük 6 seanstan oluşan kukla yapım eğitimlerinde çorap, bulaşık süngeri, yumak gibi malzemelerden, 3 ile 6 yaş arası çocuklara hayvan figürlerinin yapıldığı uygulamalı kukla eğitimleri veriliyor. Etkinliğe katılan minikler eğitmenlerin yardımıyla hemen her evde bulunabilecek basit malzemelerden kukla yapmasını öğreniyor. Kukla yapım sırasında mutlulukları gözlerinden okunan minikler, kendi becerilerini ortaya koyarak yaptıkları kuklalar ile sanatsal yaratıcılığın kapılarını aralıyor ve bu etkinlikler sayesinde hayal dünyalarını da zenginleştiriyor.
 
MİNİKLER KUKLA YAPMAYI ÖĞRENİYOR
Kukla yapımının çocukların eğlenirken aynı zamanda gelişimlerine de katkı sağladığını ifade eden kukla yapım eğitmeni Anıl Konuşkan, "Bu hafta uluslararası İzmir Kukla Günlerinde 3 ile 6 yaş arası çocuklara kukla eğitimi veriyoruz. Bugünkü eğitimimizde hayvan figürlerini ele aldık. Çalışmalarımızı Çorap, bulaşık süngeri, yumak gibi ev ortamında rahatlıkla bulunabilecek malzemeler ile yapıyoruz. Bu nedenle de kukla yapmak isteyen herkes evinde çok rahat bir şekilde kukla yapabilir. Buradaki amacımız çocuklara kuklayı sevdirmek, çocukların eğlenmesini sağlamak, bunu yaparken de aynı zamanda çocuklarımızın el becerilerini ve zihinsel açıdan yeteneklerini ortaya çıkarmaktır" dedi.
 
Kültüre ve Sanata vermiş olduğu destekten dolayı Aliağa Belediyesine teşekkürlerini sunan anaokulu öğretmeni Yasemin Şahin de; "Çocuklarımızın gelişimine sağladığı katkıdan dolayı belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinliklerin de devam etmesini diliyoruz" diye konuştu. 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78