• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İzmir 14 °C

Denizli tarım fuarı’na geri sayım başladı…

Denizli tarım fuarı’na geri sayım başladı…
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili Haberleri
DENİZLİ TARIM FUARI’NA GERİ SAYIM BAŞLADI…
 
Sektörün Merakla Beklediği Tarım Fuarı’nın basın toplantısı 28 Şubat Cumartesi günü Değirmende Canlı Alabalık Restaurant’ta düzenlendi. 
11 – 15 Mart’ta Denizli Egs Park Fuar Alanı’nda Orion Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek olan 11. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı’nın, öğle yemeği eşliğinde yapılan basın toplantısına destek veren kurum yetkilileri ve Denizli il ve ilçe ziraat odaları başkanları da katıldı.
 
Basın toplantısına; Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Denizli Merkz Efendi Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Denizli Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Denizli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birik Başkanı İsmail Topaloğlu, Denizli Hay Koop Üstbirliği Başkanı Mehmet Varol , Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Türkay Berberoğlu, Denizli Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Kadir Çetinkol, Denizli İli Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Muhammet Öztürk , Denizli İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nihat Çomak, Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı İsmail Uğural ve Fatih Tan’ın katıldığı toplantıda Denizli Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın Tarım sektörüne katkıları masaya yatırıldı.
 
SEKTÖRÜN MERAKLA BEKLEDİĞİ TARIM FUARI 11. KEZ AÇILIYOR!
Denizli Egs Park Fuar Alanı’nda, 11–15 Mart 2015 tarihlerinde düzenlenecek olan fuarda, bu sene 368 seçkin firma yer alacak ve ürünlerini meraklılarına sergileyebilme fırsatı yakalayacak. Orion Fuarcılık tarafından, Ege bölgesi ağırlıklı olmak üzere tüm Türkiye’den yapılan ziyaretçi organizasyonlarıyla beraber toplam 145 bin kişi tarafından ziyaret edileceği öngörülen fuar, 2015 Yılında da katılımcı ve ziyaretçi sayısı ile sektöre damgasını vuracak.
 
2014 YILINDA 139.421 BİN KİŞİ TARAFINDAN ZİYARET EDİLDİ
Tarımın yanı sıra sanayide de söz sahibi olan bölge, gerek alt yapılarını tamamlamış olmasıyla, gerekse de ulaşım, konaklama ve turizm alanındaki gelişmiş olanaklarıyla bütün yatırımcıların dikkatini çekmekte. Aegeanagri Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı, katılımcılarına böyle bir bölgede yapılıyor olmasının avantajlarını sunarken, bütün Türkiye’ye kolaylıkla açılabilmeleri için olanak yaratıyor. Sektörün farklı kollarında işlere sahip olan katılımcı firmalar ürünlerini 5 gün içinde binlerce ziyaretçiye sergileyebilme fırsatı yakaladıkları bu fuarda, geçtiğimiz yıl 139.421 sektör profesyonelini ağırladılar. 
 
21.000 M2 FUAR ALANI
Katılımcılarından gelen taleplere istinaden Egs Park Fuar Alanı’na eklediği çadır alanlarla birlikte toplam 21.000 m2’ye ulaşan fuar; 368 firma ve Marka temsili yer alacak.
 
11. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı’nın katılımcılarını ise; traktör, biçerdöver, tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, sulama sistemleri ve ekipmanları, sera teknolojileri ve bağcılık, tohum, fide, fidan ve bahçecilikle ilgili teknoloji, zirai ilaç, gübre, ekolojik tarım, agro bilişim, hayvancılık, yem, ambalaj vs. firmaları oluşturuyor.
 
T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı , Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ticaret Odası, Ticaret Borsası,  Sanayi Odası, Denizli Merkez Efendi Ziraat Odası, Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Müdürlüğü, Denizli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği,Denizli Süt Üreticileri Birliği, Denizli Ziraat Mühendisleri Odası, Denizli Veteriner Hekimler Odası, Denizli İli Arı Yetiştiricileri Birliği,Denizli Hayvancılık Koop. Üstbirliği , Denizli Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Denizli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nın ve KOSGEB’in desteklediği fuar ikili iş bağlantılarının yoğunluğu ile ticari potansiyelini bir kez daha gözler önüne serecek.
 
SÖZ SENDE ÇİFTÇİM
Fuarda 14 Mart 2015 Cumartesi günü kongre salonlarında tarım sektörünün uzmanlarının çiftçileri dinleyerek, onların sorunlarına ortak olmaları için hayvancılık ve bitkisel üretim ile ilgili 2 adet forum düzenelecek. Forumlarımızın yöneticiliğini Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı , Gazeteci – Yazar Sn. İsmail Uğural üstlenecek. 
 
BİLEK GÜREŞİ ETKİNLİĞİ
Denizli Tarım Fuarı kapsamında bu sene üçüncü defa düzenlenecek olan ve Ata sporlarımız arasında yer alan Bilek Güreşi Etkinliği her gün belirli aralıklarla gerçekleşecek. Ziyaretçiler arasında yapılacak olan Bilek Güreşi Etkinliği’nin, oldukça ilgi göreceği bekleniyor.
 
YETENEKLİ ÇİFTÇİ YARIŞMASI
ART haber ve Pamukkale TV nin düzenlediği; Denizli’nin Tarımsal Üretim İşleme Paketleme Ticaret ve  İhracaat miktarlarının artırılmasını hedefleyen, Denizlin Tarım ürünlerinin ve Tarımsal ekonomisinin Bütün Türkiye hatta diğer ülkelere tanıtılması amacıyla Yetenekli Çiftçi yarışmasının finali 13 Mart 2015 Cuma günü Denizli Tarım Fuarında  düzenlenecek. 
Ege Bölgesinden başlayıp bütün Türkiye’yi saracak toplamda 45 İl 225 ilçe 1125 Köye ulaşmayı hedefleyen çiftçi yarışması DENİZLİ İL FİNALİ nin çok ilgi göreceği bekleniyor. 
 
ZİYARET SAATLERİ
Girişin ücretsiz olduğu AEGEANAGRI 2015’in resmi açılış töreni 11 Mart 2015 Çarşamba saat 11:00’ de gerçekleştirilecek. Açılış töreni Denizli Valisi Sn. Şükrü KOCATEPE’nin katılımlarıyla şereflendirilmesi beklenen fuar, 11–14 Mart tarihlerinde 10.00–18.00, 15 Mart günü ise 10.00 – 17:00 saatleri arasında tüm sektör mensuplarının ziyaretine sunulacaktır.
 
Bölgenin en iddialı tarım fuarı olma özelliğini devam ettiren AEGEANAGRI 10. EGE Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı,19–23 Şubat 2014 tarihleri arasında EGS Park Fuar Alanı’nda düzenlenecek.
Orion Fuarcılık; katılımcılarının yoğun ilgisi üzerine, 15.000 m2 olan Denizli Egs Park Fuar Alanı’na, 6.000 m2 ek çadır alan kurarak toplam alanını, 2011 yılından beri 21.000 m2’ye çıkartmış bulunuyor.
Yaklaşık 1 Ay önce fuarın yerleşim planının % 100 dolmuş olmasından dolayı, katılımcı olarak yer veremediğimiz tüm firma sahiplerine buradan ayrıca teşekkür etmek istiyorum.     Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri  
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78