• BIST 9093.3
  • Altın 2324.193
  • Dolar 32.3628
  • Euro 34.9825
  • İzmir 22 °C

FMF Topluluğu Aliağa'da Buluştu

FMF Topluluğu Aliağa'da Buluştu
Tıp literatüründe Familial Mediterranean Fever (FMF) adıyla tanınan Ailevi Akdeniz Ateşi hastalığıyla mücadele eden FMF hastaları, Aliağa’da buluştu.
FMF TOPLULUĞU ALİAĞA’DA BULUŞTU
 
Tıp literatüründe Familial Mediterranean Fever (FMF) adıyla tanınan Ailevi Akdeniz Ateşi hastalığıyla mücadele eden FMF hastaları, Aliağa’da buluştu. Türkiye genelinde 7 bin üyesi bulunan ‘FMF Hastaları Topluluğu’nun İzmir temsilcileri, Aliağa Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.
 
‘FMF HASTALIĞINI TANIYIN VE ÖNLEMİNİZİ ALIN'
FMF hastalığının tanınırlığını, bilinirliğini artırmak ve hastalığa dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyen FMF Hastaları Topluluğu üyeleri, Aliağa’da gerçekleştirdikleri kahvaltı programı öncesinde üzerinde 'Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) Hastalığını Tanıyın ve Önleminizi Alın' yazılı broşürleri Aliağalı vatandaşlara dağıttı. Bilgilendirme amaçlı düzenlenen  kahvaltı etkinliğinde FMF hastalığına karşı verdikleri bireysel mücadelelerini kendileri ile aynı kaderi yaşayan katılımcılarla paylaşan topluluk üyeleri, FMF  hastalığının  sosyal ve iş hayatında neden olduğu sorunlara destek, yardım ve çözüm bulmak adına daha sık bir araya gelme fikrinde birleşti.
 
ALİAĞA’DA FMF İLE MÜCADELE İÇİN YOL HARİTASI OLUŞTURULACAK
Kahvaltı sonrası gazetecilere açıklama yapan ‘FMF Hastaları Topluluğu’nun İzmir Temsilcisi Osman Elmas, “Bugün FMF topluluğu üyeleri olarak Aliağa Belediyesinin ev sahipliğinde bir araya gelme fırsatını bulduk. Bu vesileyle de Aliağa Belediyesi yetkilileriyle Aliağa’da yaşayan FMF hastaları için neler yapabileceğimizi konuştuk. Aliağa Belediyesi ile ortak bir çalışma yaparak Aliağa'da FMF Hastalığı envanterini çıkarma ve hastalıkla mücadele noktasında  yol haritası oluşturma kararını aldık" dedi.
 
 
TÜRKİYE’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ FMF HASTASI
FMF topluluğu üyelerinin dünyaca ünlü sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden buluştuğunu anlatan Elmas, “Bizler dünyada ve Türkiye’de ender görülen çok da bilinmeyen genetik bir hastalık olan birçok hastalıkla karıştırılabilen çoğu zaman çevremizde müzmin hasta olarak bakılan, hatta hasta olduğumuza inanılmayan ortak kaderi paylaşan ‘Ailevi Akdeniz Ateşi’ (FMF) hastalarıyız. Sosyal medya üzerinden tanışan kaderdaşlar olarak birlikte hareket ediyoruz. Hastalığımızın tanınırlığını, bilinirliğini arttırmak, teşhis ve tanısı konulan hastalara hastalık hakkında bilgilendirme yapmak, hastaları bilinçli hale getirmek, hastalıkla ilgili hastane ve doktor konusunda doğru yönlendirmelerde bulunmak için bu yönde muhtelif çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.
 
Türkiye’de her beş kişiden birinin FMF hastası olduğunu, ancak buna hastalığın yeterince bilinmediğini sözlerine ekleyen Elmas, Hastalığın tanıtımı noktasında FMF Hastalığı topluluğuna destek veren Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere Aliağa, Foça ve Menemen Belediyelerine topluluk adına teşekkür etti. 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78