• BIST 9918.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 25 °C

Aliağa'nın Maestro Başkanı...

Aliağa'nın Maestro Başkanı...
Aliağa Belediyesi’nin yılbaşı kutlama etkinlikleri kapsamında sahne alan Sinema Senfoni Orkestrası’nın konserini izleyenler hoş bir sürprizle karşılaştı.
2014 YILININ SON MAESTROSU; SERKAN ACAR
 
Aliağa Belediyesi’nin yılbaşı kutlama etkinlikleri kapsamında sahne alan Sinema Senfoni Orkestrası’nın konserini izleyenler hoş bir sürprizle karşılaştı. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, ‘Sinema Senfoni Orkestrası’nda maestro olarak sahne aldı. Konserin ilk bölümünde Beethoven'ın 5. Senfonisi’ni seslendiren Sinema Senfoni Orkestrası’nı Başkan Serkan Acar yönetti. Ünlü tiyatro oyuncusu Volkan Severcan’ın sunuculuğunu üstlendiği konserde sahneye maestro kıyafetiyle çıkan Başkan Acar’ın yaptığı bu sürpriz dakikalarca ayakta alkışlandı.55 kişiden oluşan büyük orkestranın başına geçen Başkan Acar, Sinema Senfoni Orkestrası’nın şefi Hakan Şensoy’u aratmadı. Seyircinin yoğun alkışı ile yüreklenen Başkan Acar, maestro olarak çıktığı ilk sahne deneyiminde güçlü performansıyla geçer not aldı. 
 
ŞEF HAKAN ŞENSOY’DAN ACAR’A SAHNE DEĞERLENDİRMESİ
Gecenin sonunda Başkan Acar’ın sahne performansını değerlendiren duayen şef Hakan Şensoy ile gazeteciler arasında esprili diyaloglar yaşandı. Konser öncesinde Başkan Serkan Acar’a  kısa bir süre özel ders verdiğini  anlatan Şensoy, “Öğrencinizin ilk sınavını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna; “Nasıl şefti sorusunun cevabını verirseniz,  nasıl öğrenci olduğunun cevabını vermiş olursunuz”  diye yanıt verdi. Bir gazetecinin;  “Başkan Acar’ın orkestrayı sizden daha iyi yönettiğini yazsam bana kırılır mısınız?” sorusuna da yanıt veren duayen şef Şensoy, “Niye kırılayım? Başka bir yanıt verme şansınız var mıydı desem siz ne dersiniz?” dedi.
 
BAŞKAN ACAR, ‘ALİAĞALILAR İLE BİRLİKTE UNUTAMAYACAĞIM BİR GECE YAŞADIM’
Bu esprili sohbete dâhil olan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’da,  orkestra şefliğinde iddiası olmadığını söyledi. Sinema Senfoni Orkestrası’nın şefi Hakan Şensoy’a teşekkür eden Başkan Acar, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ; ''Milletvekili olabilirsiniz, Bakan olabilirsiniz hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz ama sanatçı olamazsınız' sözüne atıfta bulundu. Sahnede çok heyecanlandığını belirten Başkan Acar, “Sayın hocamız konserin ilk  bölümünde yerini bize bıraktı, şahsıma büyük bir lütufta bulundu. Öncesinde kendisinden aldığım küçük bir eğitimden sonra bu akşam birbirinden kıymetli sanatçılar ile birlikte sahne alma şerefine nail oldum, Aliağalılar ile birlikte unutamayacağım bir gece yaşadım” diyerek, Aliağa Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacaklarını belirtti.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78