• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • İzmir 17 °C

Unutulmaya yüz tutmuş yemekler

 Unutulmaya yüz tutmuş yemekler
Slow Food Foça Zeytindalı, 13 Aralık 2014, Cumartesi günü gerçekleştireceği etkinlikte; Foça’nın yerel lezzetlerini anlatıp, paylaşacak.
FOÇA ZEYTİNDALI,  UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ YEMEKLERİ PAYLAŞACAK
 
Slow Food Foça Zeytindalı, 13 Aralık 2014, Cumartesi günü gerçekleştireceği etkinlikte; Foça’nın yerel lezzetlerini anlatıp, paylaşacak.
 
Foça Slow Food Zeytindalı Hareketi Lideri Gül Girişmen, etkinlikle ilgili olarak şu bilgileri verdi; “13 Aralık Cumartesi günü, Toprak Ana’ya bize sunduğu nimetlere teşekkür etmek amacıyla, Nuh’un Ambarı listesine aday olarak eklenen(Ark Of Taste) ürünleri ile oluşturduğu “Unutulmaya yüz tutmuş  Lezzetler”i paylaşacağız. Ve  Slow Food Bardacık Lideri NEDİM ATİLLA bizlere Nuh'un Ambarı nedir ile bilgiler sunacak.  Tüm halkımızı, saat 14.30’da Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yapılacak olan etkinliğimize davet ediyoruz. Etkinliğimize gelirken evlerinin, akıllarının bir köşesinde kalmış veya unutulmuş bir lezzet varsa, kendisini yada tarifini yanlarında getirmelerini bekliyoruz.”
 
Foça Yeryüzü Pazarı, Uluslararası Slow Food Örgütü, Earth Market (Yeryüzü Pazarı) ağının, Türkiye’deki tek temsilcisi. Foça Yeryüzü Pazarı, 23-27 Ekim tarihlerinde, İtalya'nın Torino kentinde düzenlenen Salone del Gusto çerçevesinde düzenlenen Yeryüzü Pazarları Yarışması’nda 39 pazar içerisinden birinci seçilmişti. Slow Food Foça Zeytindalı Birliği tarafından oluşturulan Foça Yeryüzü Pazarı’nın seçilme nedeni olarak; pazarın öncelikle kadın üreticilerin yoğun olduğu bir pazar olması, küçük ölçekli bir uygulama olmasından ötürü kolay uygulanabilir bir model oluşturması ve doğal tarımın ve atalık tohumların öne çıkarılması olarak açıklanmıştı. Salone del Gusto’nun bu yılki ana temasını, dünyada kaybolmaya yüz tutmuş ancak yeniden yaygınlaştırılmasına çalışılan Nuh’un Ambarı (Ark Of Taste) listesine girmiş ürünler ve bunlarla yapılan yemekler ile her ailenin satış yapabilmeleri esasına dayanan Aile Tarımı konusu oluşturmuştu.
Slow Food nedir ?
 
Slow Food'un, tarım, gıda üretimi ve gastronomiye yaklaşımı; üç iç içe prensiple tarif edilen bir gıda kalite anlayışı üzerinden temellenir:
 
İYİ; duyuları tatmin eden ve yerel kültürümüzün parçası taze ve lezzet dolu mevsimsel bir gıda rejimi, TEMİZ; çevreye, hayvan refahına ya da sağlığımıza zarar vermeyen bir gıda üretimi ve tüketimi, ADİL; tüketiciler için ulaşılabilir fiyatlar ve küçük boyutlu üreticiler için de adil koşullar ve ödeme.
 
Slow Food; gıdanın kültür, politika, tarım ve çevre dâhil, yaşama türlü katmanlarla bağlı olduğuna inanır. Eğitimden tarımsal politikalara, çeşitli alanlarda etkin katılımcılardan oluşmasının sebebi budur. Slow Food bu geniş sahada çalışabilmek için gıda tefariğinde biyoçeşitliliği savunur, gıda ve tat eğitimini teşvik eder ve sürdürülebilir üreticileri t-üreticilerle bir araya getirecek etkinlikler ve ağlar inşa eder.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78