• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 14 °C

Öğretmene saygı değerlerimizin temelinde Var

Öğretmene saygı değerlerimizin temelinde Var
Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi Başkanı ve Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Şenocak mesajında, "Öğretmene saygı ve itibar, medeniyet değerlerimizin temelinde yer alır.
ŞENOCAK: ÖĞRETMENLER SADECE UYGULAYICI DEĞİL BELİRLEYİCİ DE OLMALIDIR
 
Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi Başkanı ve Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. 
Şenocak mesajında, "Öğretmene saygı ve itibar, medeniyet değerlerimizin temelinde yer alır. Ne yazık ki ülkemizde öğretmenler, icra ettikleri kutsal mesleğin maddi karşılığını hakkıyla alamadığı gibi, manevi karşılığı olan saygıyı da yeterince görememektedir. Elbette layık olduğu saygınlığı görmeyen öğretmenler, öğrencilerine ve topluma daha iyi bir gelecek sunma görevini ifa etmede yetersiz kalacaktır. Hâlbuki 'Yeni Türkiye'nin inşasında gerekli olan insan gücünü yetiştirecek olan öğretmenlerdir. Ancak öğretmenlerin, müfredatın ve disiplin kurallarının belirlenmesi, kitap seçimi vb. eğitimle ilgili en temel konularda bile karar yetkisi bulunmamaktadır. Öğretmen sadece bir uygulayıcı olmaktan çıkarılmalı ve karar süreçlerinde belirleyici bir özne haline getirilmelidir" ifadelerinde bulundu.  
 
GÜÇLÜ ÖĞRETMEN GÜÇLÜ TÜRKİYE
Şenocak mesajının devamında, Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi olan “Alo 147”nin bir şikâyet hattından danışmanlık hattına dönüştürülmesinde Eğitim-Bir-Sen'in etkin bir rol oynadığını kaydetti: "Böylece öğretmenlerin üzerinde bir baskı unsurunun da ortadan kaldırılmasını sağladık. Eğitim çalışanlarının mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi ve saygınlığının arttırılması için 'yetkili' ve 'sorumlu' sendika sıfatlarımızla her zaman ve zeminde mücadele ettik. Bazı meslek gruplarına tanınan hakların öğretmenlere de tanınması için sendika olarak bundan sonra da mücadelemizi sürdüreceğiz. Öğretmenlerimizin 3600 ek göstergelerine kavuşmasını bir an önce istiyoruz. Bu haklı mücadelelerinde de öğretmenlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Yeni Türkiye inşasının itici gücünü 'güçlü öğretmenler' oluşturacaktır. Bu vesileyle tüm eğitim camiasının 'Öğretmenler Günü'nü kutluyor, emekliye ayrılmış öğretmenlerimize uzun ve sağlıklı ömürler, görevlerinin başında olan öğretmenlerimize de başarılar diliyorum." 
Admin: [email protected]   Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri       
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78