• BIST 9735.84
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 28 °C

ALTO'dan komşuya yatırım daveti

ALTO'dan komşuya yatırım daveti
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Türkiye ve Yunanistan ekonomik iş birliğinde köprü olmaya devam ediyor. Aliağa Ticaret Odası, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen ‘Türkiye-Yunanistan İş Forumu’na katıldı.
ALİAĞA TİCARET ODASI BAŞKANI ADNAN SAKA: YUNANİSTAN TİCARETİMİZ BÜROKRASİYE BOĞULUYOR
 
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Türkiye ve Yunanistan ekonomik iş birliğinde köprü olmaya devam ediyor. Aliağa Ticaret Odası, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen ‘Türkiye-Yunanistan İş Forumu’na katıldı. 
 
SAKA’DAN ‘TÜRKİYE-YUNANİSTAN İŞ FORUMU’ DEĞERLENDİRMESİ
Forum’da Yunanistan’da faaliyet gösteren meslek örgütlerinin temsilcileri ile bir araya gelen Aliağa Ticaret Odası heyeti, Türkiye ve Yunanistan’ın özel sektörleri arasında ekonomik ilişkileri güçlendirmek ve yeni işbirliği imkanlarını ortaya çıkarmak amacıyla karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. DEİK organizasyonu kapsamında yapılan Forum hakkında değerlendirmede bulunan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Türk ve Yunan iş dünyasından yaklaşık 400 üst düzey temsilcinin katıldığı ve 550 ikili iş görüşmesinin yapıldığı toplantıların spesifik konular halinde devam etmesi gerektiğini söyledi. Bu tür forumların olumlu etkisi olduğunu ve daha önce yapılan görüşmelerden Aliağa’ya yatırımcı geldiğini ifade eden ALTO Başkanı Adnan Saka, “Aliağa’nın ağır sanayi bölgesi olması, limanları ve lojistik avantajları olduğu için birçok yetkili bizimle görüşmek istedi ve kendileriyle yatırımlar hakkında görüştük. Bunun sonucunda Midilli Ticaret Odası Başkanı ve Volos Ticaret Odası Başkanı ile Aralık ayında düzenlenecek olan Turizm Fuarı’nda tekrar buluşmak üzere anlaştık. Fuardan sonra da Yunanistan’dan gelen heyeti Aliağa’ya getirerek kendilerine Demir Çelik sektörünü gezdireceğiz ve kendi üretimleri ile bizim üretimimizi kıyaslayacağız” dedi.
 
SAKA, “HÜKÜMETLER ARASI DİYALOGLAR ARTARAK REFORMLAR PİYASA ŞARTLARINA DAHA HIZLI ENTEGRE EDİLMELİ”
Türk ve Yunan hükümetleri arasında diyalogların artarak reformların piyasa şartlarına daha hızlı entegre edilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Saka, “Zaten adalarla yasal olmayan yollarla ticaret yapılmakta. Yapılacak düzenlemelerle bu ticaret yasal hale getirilmeli. Buda ancak Yunanistan hükümetinin alacağı kararlarla mümkün. Çünkü adalardaki tüm ithalat Atina’dan denetleniyor ve daha sonra adalara ulaşıyor. Bu da lojistik maliyetlerin artmasıyla birlikte tüketiciye daha yüksek fiyatla ürün teslim edilmesine neden oluyor. Hâlbuki bize 1 saatlik mesafede olan adalara ürünü direk ulaştırabilirsek her iki taraf için de avantajlı olur. Bu şekilde sınır ticaretini daha canlı yapmış oluruz” diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78