• BIST 9803.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C

Turuncu bayramı coşkuyla kutlandı

Turuncu bayramı coşkuyla kutlandı
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili Haberleri / Dünyanın en kaliteli mandalinası Satsuma’nın yetiştiği yer olan Seferihisar’da, yeni
Seferihisar Belediyesi tarafından 15.kez düzenlenen Mandalina Şenliği renkli görüntüler eşliğinde tamamlandı.
 
Dünyanın en kaliteli mandalinası Satsuma’nın yetiştiği yer olan Seferihisar’da, yeni mandalina sezonu coşkuyla kutlandı. İlçe girişi Şehitler Çeşmesi önünde gerçekleşen kortej yürüyüşüne İzmir Valisi Mustafa Toprak, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Sırrı Aydoğan, Kaymakam Resul Çelik, Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Renkli görüntülere sahne olan kortej yürüyüşünde Seferihisar Çocuk Belediyesi’nin hayatlarını kaybeden maden işçileri anısına açtığı pankartlar ve boyalı yüzleri korteje damgasını vurdu.
 
İzmir Valisi Mustafa Toprak, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, İzmir'in sanayi, turizm ve ticaretin yanı sıra tarım ve hayvancılığıyla da öne çıktığını belirterek, şenliğin bölgenin tanıtımında önemli rol oynadığını söyledi. Kentteki tarım ürünlerinin kalitesi ve çeşitliliğiyle dikkati çektiğini aktaran Toprak, birçok kişinin de geçimini tarımla sağladığını söyledi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da şenliğin gittikçe ivme kazanarak adını ülke dışından duyurmaya başladığını ifade ederek, "Dünyanın en önemli önemli sorunları çevre, gıda ve istihdam. Çevre sorunu için tüm ülkeler bir araya gelmeli. Çevre gidince gıda da olmaz. Gıda sorunun çaresi üreticiler, topraklarımız. İstihdam sorunum için de Türkiye'nin elinde iki argüman var, turizm, tarım ve hayvancılık. Eğer milyonlarca dönüm ekilmeyen arazi varsa bu yönetimin sorunu. Türkiye'de boş arazi bırakmamalıyız” dedi.
 
Şenliğin ev sahibi Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı konuşmasında; “Son 50- 60 yıldır, Seferihisar’ın en önemli ekonomik dinamiği, zenginliğinin en temel sebeplerinden biri olduğunu biliyoruz. Bu zenginlik kaynağını çok iyi korumak, sahip çıkmak, büyütmek zorundayız. Pazar  ve rekabet koşulları, bahçelerin miras yoluyla küçülmesi, genelde tarım sektöründe yaşanan sıkıntılar, imar baskısı, bu görevimizi zorlaştırıyor. Ancak çaresiz değiliz elbette. Öncelikle, kurduğumuz Mandalina Üretici Birliği ve Sefeko’ya, Ulamış, Gödence, Orhanlı, Hıdırlık tarımsal kalkınma kooperatiflerine destek olmaya devam edeceğiz. Mandalinanın yan ürünlerini daha çok geliştirip, katma değerini arttırmaya gayret edeceğiz. Yine çocuklarımıza mandalina suyu dağıtmaya başladık, devam edeceğiz, diğer ilçelerimize de bu uygulamayı yaymak istiyoruz. Mandalinanın fiyatını olumlu etkileyecek en önemli adımlardan biri olarak, soğuk oda ihtiyacını tesbit etmiş ve inşaatı ile ilgili çalışma başlatmıştık. Biliyoruz ki, sadece mandalina üreticisi için değil, Seferihisar’da diğer sektörler için de  önemli bir eksikliği ortadan kaldırmış olacağız. O nedenle en kısa sürede hizmete sokmak için gayret edeceğiz. 1/5000 ve 1/1000 ölçekli  imar planlarını hazırlarken Mandalina bahçelerimizi korumayı en temel hedef olarak belirledik ve bundan sonra da bu hedefin takipçisi olmaya devam edeceğiz.
 
YENİ KRAL VE KRALİÇE BELLİ OLDU
Mandalina Şenliği’nin merakla beklenen Mandalina Kral ve Kraliçesi yarışması da büyük bir heyecan içerisinde geçti. Ünlü oyuncular Altan Gördüm ve İlker Kızmaz’ın da yer aldığı jüri, finale kalan 10 bayan 10 erkek yarışmacı arasında yaptığı oylamayla kral ve kraliçeyi belirledi. 2014 Mandalina Kralı 10  numarayla Batıkan Abız, Kraliçe ise 4 numarayla yarışan Firuzan Eda Eskiyurt oldu. Ayrıca düzenlenen yarışmalarda En İyi Mandalina Üreticisi Süleyman Şener,En İyi Mandalinalı Yemek, Mandalinalı Soslu Bonfile ile Gülperi Çavdarcı, En İyi Mandalinalı Tatlı Mandalinalı Pasta ile Sevinç Gürer, En İyi Mandalinalı Hediyelik Eşya ödülü Naciye Özkılıç, En Yavaş Bisiklet Sürme birincisi ise Mustafa Şengüler oldu.
Mandalina Şenliği, Türk Rock Müziği’nin güçlü sesi Haluk Levent’in şarkılarıyla tamamlandı.  Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri      
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78