• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İzmir 22 °C

Diyetler pazartesi değil salı başlıyor

Diyetler pazartesi değil salı başlıyor
Türkiye’nin ilk online diyet ve egzersiz platformu Diyetkolik.com, Türkiye’nin diyet alışkanlıklarını ortaya çıkardı. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen
DİYETLER PAZARTESİ DEĞİL SALI BAŞLIYOR
 
Türkiye’nin ilk online diyet ve egzersiz platformu Diyetkolik.com, Türkiye’nin diyet alışkanlıklarını ortaya çıkardı. Diyetkolik.com’un araştırması “Diyetler Pazartesi başlar” mitini yıktı. Verilere göre diyet artık bir yaşam tarzı haline geldi. Haftada neredeyse 1 kilo veren kullanıcılar içinde birinciliği 26-35 yaş arasındaki genç yetişkinler aldı. “Diyet için düzenli olmak çok önemli” diyen Diyetkolik.com uzmanları, kullanıcılarının kendilerine en çok sordukları soruları da paylaştı.
 
Pazartesi günü birçoğumuz için pek de sempatik sayılmaz. Hele de diyet yapmak gibi bir işe başlayacaksınız… Türkiye’nin en etkin ve güvenilir sağlıklı yaşam sitesi Diyetkolik.com’un son araştırması da, genel kanının aksine başarılı bir diyet programı sürdüren aktif üyelerin tümünün diyete Pazartesi değil, Salı günü başladığını ortaya çıkardı. Böylece diyete dair bir mit daha yıkılmış oldu.
 
Formda kalmak artık bir yaşam tarzı
Diyetkolik’in verilerine göre, formda kalmanın artık bir yaşam tarzı haline geldiği görülüyor. Diyet artık fazla kilolardan kurtulmak için yapılan zorlu bir şey değil: Diyetkolik’in aktif üyelerinin yüzde 56’sı normal kilo aralığında, 2-5 kilo vermek isteyen kullanıcılardan oluşuyor. Diyet programları artık iyi görünmek ve sağlığını korumak isteyenlerce yoğun olarak uygulanıyor.
 
En çok genç yetişkinler diyet yapıyor, haftada neredeyse 1 kilo veriliyor
Diyetkolik.com’un aktif kullanıcıları haftada ortalama 0,76 kg veriyor. Kullanıcıların yüzde 46’sı, yani neredeyse yarısı ise 26 ile 35 yaş aralığında bulunuyor. Kadınların diyet konusunda ezici bir üstünlüğü bulunuyor: Yüzde 79 ile kadınlar erkeklerden çok daha yoğun bir şekilde Diyetkolik.com sistemini kullanıyor.
 
“Düzenli olmak diyet için çok önemli”
Diyetkolik.com’un uzman diyetisyeni Diğdem Özkahya, “Diyetkolik.com’u kullananlar, sistemdeki listeler yardımıyla diyetlerini daha düzenli ve sistemli yürütebiliyorlar. Düzenli olmak diyet için çok önemli. Diyetkolik.com’un sunduğu sistem her türlü hesabı onlar için yapıyor ve gerektiğinde onları uyarıyor. Bu kağıt kalem ile günlük tutmaktan çok daha kolay” diye tüketilen besinlerin listesini tutmanın önemini vurguladı.
 
Herkesin kendinden bir şey bulacağı o sorular
Diyetkolik.com, sunduğu diyet hizmetleri dışında, deneyimli diyetisyenler ve egzersiz uzmanları ile kullanıcıların sorularını da cevaplıyor. Diyetkolik.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Tayfun Sungun’un paylaştığı bilgilere göre kullanıcılar Diyetkolik.com uzmanlarına en çok şu soruları yöneltiyor: 
 
Ekmek tüketmesem olmaz mı? Ne kadar ekmek tüketmeliyim?
Hangi bitki çaylarını önerirsiniz?
Ara öğün yapmak istemiyorum, ne yapabilirim?
Light ürünleri mi almalıyım?
Haftada kaç kilo kilo veririm?
 
Diyetkolik.com hakkında:
Sağlıklı ve formda bir yaşamı tercih eden kişileri, deneyimli diyetisyenler ve egzersiz uzmanları ile buluşturan interaktif bir platform olan Diyetkolik.com, 2010 yılında kurulduğundan bu yana 600 bini aşkın üye sayısına ulaştı. Kilo vermek, kilo almak, sağlıklı beslenmek isteyen, 18 yaşından büyük herkese açık olan Diyetkolik.com, diyete farklı bir bakış açısı getirerek bu konuda yön verici bir rol oynamayı hedefliyor. Diyetkolik.com, geniş ekibinde yer alan tecrübeli diyetisyen, psikolog ve egzersiz uzmanlarıyla, danışanlarının sorularını 24 saat içinde cevaplayarak destek veriyor. Diyetkolik.com, altyapısı sayesinde alternatifli diyet planları sunarak farklı menülerle diyetin sürdürebilir olmasını ve kişinin diyet listesinin devamlı güncellenmesini sağlıyor. Forum gibi özelliklerle kullanıcıları için interaktif bir ortam sağlayan Diyetkolik.com, diyet sürecini takip edip raporlar sunarak kişinin motivasyonunu sürdürmesine yardımcı oluyor.
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78