• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İzmir 16 °C

Bergamalı Çiftçiye Cansuyu...

Bergamalı Çiftçiye Cansuyu...
Yerelde kalkınma konusunda yaptığı çalışmalarla üreticinin yüzünü güldüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimdeki gelir getirici faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla geçtiğimiz sene 5 yıllık bir ağaçlandırma projesine başlamıştı. /Foça Haberleri /
 BERGAMALI ÇİFTÇİYE CANSUYU...
 
Yerelde kalkınma konusunda yaptığı çalışmalarla üreticinin yüzünü güldüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimdeki gelir getirici faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla geçtiğimiz sene 5 yıllık bir ağaçlandırma projesine başlamıştı.
 
Bu kapsamda Bergama’daki çiftçilere de armut, ayva, badem, ceviz, dut, elma, incir, erik, kayısı, kiraz, nar, şeftali, vişne ve zeytin fidanı dağıtılmıştı.
Beş yıl boyunca her yıl başında çiftçiye yeni fidan dağıtacak olan Büyükşehir Belediyesi bugün, Bergamalı üreticiden gelen talepleri değerlendirmek amacıyla Bergama Belediyesi Meclis Salonu’nda toplantı düzenledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Azmi Akbaytürk ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin katıldığı toplantıda, muhtarlar ve çiftçiler de hazır bulundu. 
Muhtarların ve çiftçilerin ilettiği talepleri dinleyen Büyükşehir yetkilileri, çiftçi belgesi olan her üreticiye 1 dekarda yetişebilecek şekilde 25 tane ücretsiz fidan dağıtılacağını söylediler.
Toplantıda konuşan Şube Müdürü Azmi Akbaytürk, “Bu projeyi toprak verimliliğinin artırılması, çiftçimize ek gelir sağlanması, boş kalan alanların meyve fidanlarıyla desteklenmesi ve meyveciliğin geliştirilmesi için çok önemsiyoruz. Çiftçilerimiz meyve fidanlarına ulaşma konusunda bazı sıkıntılar yaşıyordu. Bu eksikliği görerek fidanlarını biz temin ediyoruz” dedi.
Proje çerçevesinde İzmir ve bağlı ilçelerde toplam bir milyon adet meyve fidanı dağıtılarak 20 bin dekar arazi meyveciliğe kazandırılacak.
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78