• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İzmir 16 °C

Kamu yönetiminde mükemmellik

Kamu yönetiminde mükemmellik
Bergama Ticaret Odası Toplantı Salonunda Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz’un sunumuyla gerçekleştirilen seminere, Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
BERTO’DA KAMU YÖNETİMİNDE MÜKEMMELLİK ANLATILDI
 
Bergama Ticaret Odası Toplantı Salonunda Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz’un sunumuyla gerçekleştirilen seminere, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Işıldak, Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Akçay, Yönetim Kurulu Üyeleri Tahir Erdoğan, Gonca Harman, Azam Ziya Güç, Meclis Üyeleri, siyasi kuruluş temsilcileri, oda başkanları,  kurum ve kuruluş temsilcileri katılım gösterdi.
 
Yoğun katılımın olduğu seminerde Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz, Singapur ve ABD’de yer aldığı seminerlerde edindiği yararlı bilgileri paylaştı.Singapur’un gelişmemiş bir ülkeden çok gelişmiş bir ülke haline gelmesindeki tarihi adımları anlattı. Geçmişte karşılaşılan birçok olumsuzluğa rağmen inanç ve gayretle devam ettikleri yolda büyük bir başarı elde ettiklerini vurguladı.
 
Singapur’un ülke yönetim biçiminden, devlet ilkelerinden ve kamu işleyişinin mükemmeliyetinden bahseden Kolsuz, normal kamu mantığından kurtulup, etkin, araştırmacı ve geliştirmeci bir kamu mantığına sahip olmamız gerektiğini söyledi.
 
Singapur’un kamu düzeni sunumundan sonra Dünya Ekonomisindeki gelişmeleri ve ekonomi geçmişini anlattı. Geçmişten günümüze gelen teknolojinin ekonomideki yeri ve bu teknolojide ABD’nin aldığı rolden bahsetti.
 
Yapılan araştırmalarda ilerleyen yıllarda kontrolsüz büyümenin ekonomik ve çevresel faktörlere olumsuz yansıyacağını vurgulayan Kolsuz, ekonomiyi ve çevreyi korumak için sistemli ve kontrollü olarak ilerleme göstermemiz gerektiğini söyledi. Dünyadaki ekonomik gelişmelerden bahsederken Türkiye’nin sadece tarımsal alanda yer aldığını ancak tarımla değil aynı zamanda sanayi ve turizmle de büyümemiz gerektiğini belirtti.
   Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /    
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78