• BIST 9578.83
  • Altın 2476.153
  • Dolar 32.4882
  • Euro 34.5801
  • İzmir 27 °C

Aliağa Çiçek Açıyor.

Aliağa Çiçek Açıyor.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü güz dönemi çalışmalarına başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Fen İşleri Müdürlüğü ile gerçekleştirilen asfalt çalışması biten yol, kavşak ve caddeleri Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri çalışmaları ile çiçeklerle don
ALİAĞA’DA ATATÜRK MAHALLESİ CADDELERİ ÇİÇEK AÇTI
 
Park ve Bahçeler Müdürlüğü güz dönemi çalışmalarına başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Fen İşleri Müdürlüğü ile gerçekleştirilen asfalt çalışması biten yol, kavşak ve caddeleri Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri çalışmaları ile çiçeklerle donatıyor.
 
Ekipler, Fen İşleri Müdürlüğü’nün asfaltladığı Atatürk Mahallesi’nde Petrokimya ilköğretim okulu ile Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün kesiştiği noktadaki orta refüjleri mevsimlik çiçeklerle renklendirdi. 
 
300 M2’LİK ALANA 4 BİN 500 ADET MEVSİMLİK ÇİÇEK EKİLDİ
Çevre ve peyzaj düzenleme çalışmaları çerçevesinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü'nün ortaklaşa belirlediği program dâhilinde Atatürk Mahallesi’ndeki yaklaşık 300 m2’lik alana 4 bin 500 adet mevsimlik çiçek ekildi. Öte yandan Kasımpatı, Sardunya, Sıklamen, Konik Ladin gibi farklı türlerde bitki ekilen cadde yayaların kullanımını kolaylaştıracak 6 adet tak ile desteklenerek hoş bir görünüme kavuşturuldu.
 
ÇİÇEKLENDİRME VE PEYZAJ ÇALIŞMASI VATANDAŞLAR TARAFINDAN İLGİYLE KARŞILANDI
Özellikle vatandaşın yoğun olarak kullandığı Güneş Sokak’taki çiçeklendirme ve peyzaj çalışması ilgiyle karşılandı. Aliağa Belediyesi Ziraat Mühendisi Erkan Gökçe, mevsim itibari ile çiçeklendirme çalışmalarına park ve yeşil alanlarda da aralıksız devam edileceğini belirtti. Gökçe, “Burada 4 bin 500 adet mevsimlik bitki ektik. Özellikle, sıklamen,sardunya, kasımpatı gibi çiçekleri tercih ettik. Bu bitkiler mevsimlik bitkiler olduğu için mevsimine göre dekoratif olarak yeniden bitkilendirme yapacağız. Altyapısı tamamlanan diğer mahallelerde de aynı uygulamalara güz mevsimi boyunca devam edilecek” dedi. 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78