• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 15 °C

Özgür kadınlar Konak'ta buluştu

Özgür kadınlar Konak'ta buluştu
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Soroptimist Kulüpleri’ne üye kadınlarla Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı'nda bulunan İzbel Kafe'de düzenlenen kahvaltılı toplantıda biraraya geldi. / Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi /
ÖZGÜR KADINLAR KONAK'TA BULUŞTU
 
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Soroptimist Kulüpleri’ne üye kadınlarla Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı'nda bulunan İzbel Kafe'de düzenlenen kahvaltılı toplantıda biraraya geldi. Buluşmada başta kız çocuklarının eğitimi ve kadınların iş hayatındaki yeri olmak üzere birlikte yürütülecek projeler masaya yatırıldı. Kordon Soroptimist Kulübü Başkanı İlknur Becerik, Konak'ın ilk kadın Başkanı Sema Pekdaş'ı yanlarında görmekten duydukları mutluluğu dile getirdi. Eğitimli kadınların gelecek nesillere umut olacağını belirten Becerik, "Türk kadınını, Cumhuriyet ilkeleri doğrultusunda, dünya kadınlarıyla birlikte çağdaş seviyede görmek ve insan hakları konusunda kadın ve erkeğin eşit olması en büyük dileğimizdir. Eğitilmiş kadınlar eğitilmiş nesiller yetiştirecek ve bugün ihtiyacımız olan barışı onlar getirecek" dedi.
 
PEKDAŞ: YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR
Yaşamı boyunca kadın örgütlenmelerinde öncü olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, kadınların el ele vererek enerjilerini topluma yansıtması gerektiğini dile getirdi. Kadınların toplumun en dinamik kesimini oluşturduğunu ve bu dinamizmin toplumun geneline yansıması gerektiğini belirten Pekdaş, "Biz işkadınları olarak belli statülerde, makamlarda görev yapıyoruz. Bizi bu görevlere getiren topluma borcumuz var. Çocuklarımızın geleceğini kurtarmak için, özgür, kendi kimlikleriyle ayaklarının üzerine basan, toplumun her alanında var olan kadınların yetişmesi için yapacağımız çok iş var. Bu toplumun özgür kadınları olarak, dayanışmayla, birbirimize sırt vererek, el ele tutuşarak tüm sorunların üstesinden geliriz" diye konuştu. 
 Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78